LIDERII PMP MEHEDINȚI SE BAT PE... MĂR

Jocul de cuvinte utilizat în titlu pleacă de la faptul că sigla Mișcării Populare este un MĂR. Dincolo de glumă, disensiunile în filiala județeană a PMP sunt majore, după ce Gabriela Dobrotă, depozitarul a peste 8 la sută din voturile severinenilor a fost numită președinte interimar.


Conducerea centrală a Partidului Mișcarea Populară a realizat, pe data de 9 iunie 2016, analiza rezultatelor obținute la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Cu acest prilej, mesajul transmis de fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualul lider al PMP, a fost unul destul de clar: „Alegerile locale sunt cele care îţi arată precis cum stai, spre deosebire de orice alt tip de alegeri, fie că sunt parlamentare pe liste, fie că sunt europarlamentare sau prezidenţiale. Ceea ce ne arată rezultatele obţinute de fiecare organizaţie este radiografia fiecărei organizaţii în parte şi, de bună seamă, şi o radiografie a conducerii, a capacităţii organizatorice pe care o avem la momentul actual la nivel naţional, la nivel local”.

Pe aceste principii, forul central de conducere al PMP a decapitat 21 de organizații județene, printre care și cea de la Mehedinți. Motivul pentru care, în județul de la malul Dunării, Eugen Golea și-a pierdut funcția de președinte este unul cât se poate de simplu: În municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, PMP a obținut, la Consiliul Local, peste 9 la sută din sufragii, la fel ca și la alegerea primarului. Toate aceste voturi, pe Severin, au fost aduse de candidatul la funcția de primar din partea PMP – Gabriela Dobrotă. Mai mult, PMP a intrat și în Consiliul Local Severin cu 2 consilieri. De cealaltă parte, la nivelul județului, PMP nu a reușit să intre în Consiliul Județean și a luat puțin peste 2 la sută.

Golea: „Filiala PMP Mehedinți e condusă de mine!”

La întoarcerea de la Colegiul Național al PMP, Gabriela Dobrotă a avut o mare surpriză, aceea ce a găsi ușa sediului PMP Mehedinți încuiată și pe Eugen Golea care susține că tot el conduce în continuare Mișcarea Populară din Mehedinți.

De altfel, singurul răspuns al lui Eugen Golea, după scandalul iscat la vârful PMP Mehedinți, a venit pe contul său de Facebook, unde acesta scrie: „Contrar zvonurilor aparute, Filiala Județeană PMP Mehedinți este condusă în continuare de mine. Continuăm ÎMPREUNĂ!!!”

Ce spune Gabriela Dobrotă

Gabriela Dobrotă spune că joi, 16 iunie 2016, va avea loc ședința de alegeri la nivelui organizației municipale a PMP, unde tuturor membrilor partidului li se va aduce la cunoștință decizia luată la nivel central și unde va prelua mandatul de președinte interimar al filialei județene. Până atunci, la sediul PMP este o suspect de multă liniște, iar liderul PMP Mehedinți, Eugen Golea deține ștampila și susține că este în continuare președintele filialei.

„Colegiul Național a votat schimbarea lui Golea și m-a numit interimar, cu unanimitate. Au fost mai mulți președinți de filiale județene, mai exact 21. Marți este Consiliul Național Executiv, cel care emite deciziile adoptate, adică executa ce s-a votat în Colegiul National. El minte cum respiră!”, a declarat Gabriela Dobrotă, pentru jurnalmehedinti.ro.

De asemenea, despre toate disensiunile din filiala județeană a PMP, Gabriela Dobrotă a mai declarat: „Aplicăm măsuri de organizare statutare și necesare. Ne finalizăm propunerile de proiecte pentru viitoarele hotărâri de consiliu local Severin și care au fost în programul de la campania pe municipiul Severin. PMP își respectă propunerile făcute severinenilor. Și eu, și colegii mei, credem că este important acest lucru. Nu avem nici o divergență în partid pe această temă și asta este important pentru PMP și severineni. Mulțumim încă odată severinenilor care au răspuns îndemnului echipei și au votat PMP”.

Care este miza

Există și o miză uriașa a bătăliei de la vârful PMP Mehedinți, deoarece în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin au fost aleși 2 consilieri. Momentan consilierii aleși, încă nevalidați de instanță, se numesc Eugen Golea și Gabriela Dobrotă. Deoarece nici PSD, cu cei 11 consilieri aleși, și nici PNL, cu cei 10 consilieri aleși, nu pot forma majoritatea necesară alegerii viceprimarilor și luării deciziilor pentru comunitate, cei 2 consilieri al PMP vor face jocurile pentru formarea majorității. Fără ei nu se poate, decât în două cazuri: ori PSD și PNL se aliază pentru a guverna Severinul împreună, ori câțiva consilieri din tabăra PNL vor trăda în favoarea PSD, și aceasta fiind o practică destul de frecventă, mai ales că votul pentru alegerea viceprimarilor este unul secret.

Cea mai viabilă dintre variante este însă o alianță cu PMP, pentru formarea majorității, iar Eugen Golea își dorește postul de viceprimar, se pare, în combinație cu PSD. Nu același lucru pare să dorească și Gabriela Dobrotă, care și ea își dorește postul de viceprimar, dar cu condiția de a face ea majoritatea din Consiliul Local, deoarece votul în urma căruia PMP a intrat în Consiliul Local i se datorează în totalitate.

 

Citit 3257 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:54
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…