IDS SIGLA PRINT

PROIECTUL BUNOAICA - CIREȘU, LA FINAL

Consiliul Județean Mehedinți a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a Drumului Județean 607 B, cuprins între localitățile Bunoaica și Cireșu, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

A fost un proiect la care s-a lucrat intens și un obiectiv de investiții mult așteptat, Cireșu fiind o comună cu un mare potențial turistic. „Cererea de finanțare a fost depusă în urmă cu patru ani de zile, perioadă în care ne-am confruntat cu o serie de sincope fiind puși în situația de a aloca și de la bugetul Consiliului Județean o sumă considerabilă de bani. Mă bucur însă că am reușit să depășim toate aceste obstacole și să finalizăm cu bine investiția”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Tronsonul de drum este acum unul modern care va ușura accesul turiștilor către Complexul Carstic Topolnița – Epuran, către Peștera Topolnița, oferind condiții foarte bune de trafic inclusiv celor care vor dori să viziteze o porțiune din traseul Via Transilvanica.

„Mulțumesc tuturor factorilor implicați, colegilor din Consiliul Județean, domnului primar Doru Țărlui și nu în ultimul rând echipei din cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara și doamnei director executiv, Anca Lolescu”, a adăugat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
De 30 de ani, locuitorii din comuna Cireșu, dar și autoritățile locale își doreau ca drumul acesta să fie modernizat. După o serie de probleme, ceea ce părea a fi aproape imposibil s-a îndeplinit. Drumul oferă condiții foarte bune de trafic, este marcat corespunzător și în plus, completează armonios peisajul oferit de natura generoasă!

În cadrul proiectului, pe lângă platforma drumului pe o distanță de 5,4 km, s-au realizat două poduri, s-au reparat podețele existente, s-au făcut racorduri cu 28 drumuri laterale și accese la 122 proprietăți din localitățile Bunoaica și Cireșu. De asemenea, s-au realizat dispozitive de scurgere a apelor.

Citit 630 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…