IDS SIGLA PRINT

La întoarcere din Serbia, intrați în izolare!

Mehedințenii pot pleca, de de pe 1 iunie, în vacanță în Serbia, Bulgaria și Grecia, însă la întoarcere, intră în izolare. Peste 100 de persoane au intrat în izolare, după ce s-au întors din Serbia.


Vacanţele în afara României au primit undă verde. Oficialii au anunţat că, de la 1 iunie, sunt permise plecările cu trenul, autocarul ori maşina personală. Asta se întâmplă în teorie, căci practica lasă de dorit. Autorităţile din România, încă, lucrează la un acord cu Grecia, Bulgaria şi Serbia, pentru a putea merge în vacanţă, iar la întoarcere, să nu mai fim obligaţi să ne izolăm.

„Suntem un grup de lucru cu Bulgaria, Grecia şi Serbia, pentru a ajunge la o înţelegere cu cele trei ţări, ca să avem ceva comun pentru intrare şi ieşire.”, declară Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Acest acord ar presupune să se renunţe la izolarea obligatorie atât la întrarea în ţara vizitată, cât şi la întoarcerea acasă, cum se întâmplă acum. Odată ce va fi semnat acest acord, ţările vor fi incluse în aşa zise zone COVID free, adică zone libere de covid. Inițial, oficialii de la București anunțaseră că aceste acord va intra în vigoare de la 1 iunie.

Pentru moment, însă, toate persoanele, care vin în România din străinătate, sunt obligate să se izoleze la locuință împreună cu familia. Excepție de la fac lucrătorii cu contract de muncă, care intră în țară. De asemenea, nu intră în izolare la domiciliu, la întoarcerea pe teritoriul României, angajații operatorilor economici din Romania, care efectuează lucrări în afara țarii.

Din 22 mai (de când Serbia a ridicat restricțiile de circulație) până în prezent, au tranzitat punctul de trecere al frontierei circa 3 600 de personae, pe sensul de intrare în țară și 3 900 de pensul de ieșire. Dintre acestea, daor 100 de persoane au intrat în autoziolare la domiciliu. Restul persoanelor sunt lucrătri cu carte de muncă în alte țări (de cele mai multe ori șoferi).

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Citit 1071 ori
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…