PRO ROMÂNIA sau cum să te faci de râsul lumii

Alegerile locale s-au încheiat, rezultatul oarecum previzibil s-a consemnat, iar viața merge mai departe. Doar că în toată această importantă ecuație politico – administrativă nu ai cum să nu remarci modul lamentabil în care partidul lui Victor Ponta, nășit în Mehedinți de Adrian Duicu și dat pe mâna lui Costel Gherghe, s-a făcut de râsul lumii cu doar un umil 5 la sută. E drept că vor primi doi consilieri județeni, dar, față de pretențiile moftangiilor, este atât de puțin, încât alunecăm către derizoriu.

PRO ROMÂNIA pornea la luptă, înainte de alegerile locale, cu un tupeu impresionant, cu o aroganță și mai impresionantă, dacă nu scârboasă și cu un Constantin Gherghe care, cu o nesimțire greu de cuantificat, elimina presa de la lansarea candidaților. Au urmat sforăieli zilnice la televiziunea de casă, live-uri pe Facebook cu un Gherghe dotat cu barbă de june prim în care se aminteau niște așa-zise realizări care nu îi aparțineau în totalitate, emisiuni și știri de o agresivitate intolerabilă și pretenții de a câștiga posturi de primari și de consilieri. Ei, uite că mehedințenii s-au cam trezit și, din fericire, nu a fost să fie.

Moftangii și-au luat coada între picioare și acum își ling rănile înainte de a ajunge la lada de gunoi a istoriei politice și administrative locale. E drept că vor primi două posturi de consilieri județeni, ce vor fi ocupate, conform listei de candidați, de Nicolae Drăghiea și Alina Teiș, dar nesemnificativ pentru nimeni. Vor fi doar o biată dâră de ifose și o cantitate neglijabilă într-un Consiliu Județean în care au intrat PSD, PNL și PMP. Cel mai probabil, pentru sănătatea actului administrativ județean, nimeni nu va face vreo alianță cu ei, iar dacă PSD obține majoritate, cel mai probabil vor deveni decor. Mehedințenii nu au pous botul la chemarea sub forma cântecului de sirenă al PRO ROMÂNIA și le-au dat cu flit. I-au mai votat câțiva bieți nostalgici care mai cred în calitatea de mare gospodar a defunctului politic Gherghe.

De fapt, PRO ROMÂNIA se laudă acum cu doi primari, doi consilieri municipali și doi consilieri județeni, dar haideți să vedem ce a câștigat, de fapt, PRO ROMÂNIA! Sau, mai corect, ce nu au câștigat! Au scos primar la Orșova, pe penalul Marius Stoica, cel care încă nu se știe dacă a câștigat pe aportul PRO ROMÂNIA sau pe propriul său aport. La Godeanu, o biată comună, cu câteva sute de votanți, mai degrabă un sat amărât, au câștigat o primăriță cu puțin peste 200 de voturi. La Consiliul Județean și Consiliul Local Severin, nu PRO ROMÂNIA a adus acei câțiva consilieri, ci Gherghe, cu acele umile 12 procente luate la Severin. Deci, zero barat!

Dar mai este o chestiune extrem de interesantă: Este foarte posibil ca Gherghe să fi fost tras serios în jos tocmai datorită faptului că s-a înhăitat cu prăpădiții lui Ponta. Oricâtă popularitate ar fi avut Gherghe, deși aceasta era destul de șifonată de isprăvile sale din trecut, severinenii nu aveau cum să nu remarce faptul că, sub sigla unui partid toxic, precum PRO ROMÂNIA, nimeni nu prea face mulți purici. Dacă o luăm invers, este posibil ca și PRO ROMÂNIA să fi clacat la Mehedinți datorită faimei proaste a lui Costel Gherghe. Ce ar trebui să facă PRO ROMÂNIA acum? E simplu: Să îi dea cât mai repede un șut în dos lui Gherghe și să salveze ce mai poate din imaginea și așa mizerabilă pe care o are. E doar o banală idee, pentru că, mult mai sănătos pentru acest județ ar fi să se scufunde de tot.

Să remarcă și faptul că celebra penală Mihaela de Baia de Aramă a luat o bătaie binemeritată la alegeri, semn că nici pe acolo mehedințenii nu sunt prea ușor de fraierit. Cum s-ar traduce previzibila prăbușire, înainte de ascensiune, a PRO ROMÂNIA Mehedinți? Simplu: Nu poți face politică mințind, spunând la TV că „Gherghe aduce un suflu nou în politică” sau încercând să faci, cum spune românul, din rahat bici. Nu mai ține! Poate a ținut cândva, dar oamenii sunt astăzi mai selectivi. Ca dovadă că, și la nivel național, Ponta s-a făcut de râs rușinos și lamentabil!
Somn ușor PRO ROMÂNIA!

Citit 2256 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2020 20:05
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…