PMP Mehedinți JOACĂ LA NIVEL ÎNALT: Cătălin Vatamanu, noul președinte al Administrației Fondului de Mediu

Lovitură de imagine spectaculoasă pentru PMP Mehedinți! Vicepreședintele județean, DAN CĂTĂLIN VATAMANU este noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu. Tânărul de 38 de ani este din Baia de Aramă și a devenit, în ultimele luni, după reconstrucția PMP Mehedinți, un simbol al acestui partid. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial din 2 septembrie 2020.

Vicepreședintele PMP Mehedinți, Dan Cătălin Vatamanu, este noul președinte al Administrației Fondului Pentru Mediu, instituție aflată în subordinea Guvernului României, cu rang de secretar de stat. Este cel de-al doilea secretar de stat din conducerea PMP Mehedinți, după președintele interimar al filialei, Nicolae Ivășchescu. Decizia de numire în funcție a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Vatamanu o înlocuiește în această funcție pe Andreea Kohalmi-Szabo.

Noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu are 38 de ani și este de profesie inginer IT. Încă de la reformarea din temelii a PMP Mehedinți, începută în luna martie a acestui an, Vatamanu a devenit un simbol al Partidului Mișcarea Populară și un adevărat luptător pentru Baia de Aramă. De altfel, este și candidatul PMP Mehedinți pentru funcția de primar al orașului Baia de Aramă.

Ca instituție guvernamentală, Administrația Fondului pentru Mediu este de o importanță majoră, deoarece gestionează și susține proiectele prioritare pentru protecția mediului, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare în domeniul protecției mediului. Printre cele mai importante programe de finanțare ale Agenției amintim Programul Rabla, Rabla Plus, Programul pentru infrastructură de alimentare verde, Casa Verde, Programul de alimentare cu apă și canalizare, Programul Rabla pentru electrocasnice, Programul pentru închiderea depozitelor neconforme de deșeuri, dar și programe de transport public nepoluant, sisteme fotovoltaice și de gestionare a deșeurilor.

„Sunt onorat de această responsabilitate și consider că protecția mediului este una dintre prioritățile României la nivel european. Din această funcție voi încerca să aduc un aport semnificativ la dezvoltarea de proiecte majore privind protecția mediului și alinierea României la normele europene în domeniu. Iar primul pas va fi implementarea colectării selective a deșeurilor. Mai mult, trebuie să luăm urgent măsuri pentru a scăpa de amenințarea procedurilor de infringement pe mediu, care amenință România cu amenzi de peste 200.000 de euro pe zi”, a declarat proaspătul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, secretarul de stat Dan Cătălin Vatamanu.

Citit 4101 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2020 23:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…