Fostul primar de la Baia de Aramă mai primește încă un an de închisoare. Rafael Dunărințu – 4 ani și 4 luni de pușcărie!

Fostul primar al orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, a fost condamnat la închisoare cu executare într-un nou dosar penal, în afară de cel al tăierii ilegale de arbori, pentru care este deja în detenție de un an de zile. Tribunalul Mehedinți a pronunțat în ședința din data de 16 iulie 2020, în Dosar 4802/101/2016, noi condamnări. Sentința nu este încă definitivă.

Chiar în perioada în care soția sa Mihaela a fost desemnată candidatul PRO ROMÂNIA Mehedinți pentru funcția de primar al orașului Baia de Aramă, fost edil-șef, Rafael Dunărințu a primit noi condamnări la închisoare. Astfel în ședința publică din data de 16 iulie 2020, Tribunalul Mehedinți s-a pronunțat în dosarul nr. 4802/101/2016, cauză disjunsă din cea în care soția sa Mihaela Dunărințu a fost deja condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Rafael Dunărințu se află de un an de zile în pușcărie, după ce a fost condamnat în dosarul de tăieri ilegale de arbori, la 3 ani și 4 luni de închisoare. La acestă pedeapsă se va mai adăuga acum încă un an. Fostul primar va trebui să rămână după gratii 4 ani și 4 luni. Practic, condamnarea vine în dosarul în care a fost condamnată și soția sa, pentru fraudarea fondurilor europene. Dunărințu a mai primit două pedepse: una de 2 ani și alta de un an, dar acestea s-au contopit cu cea deja existent și a rezultat o singură pedeapsă de 4 ani și 4 luni.

Iată rezoluția din dispozitivul sentinței penale

„Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, la o pedeapsă principală de doi ani închisoare. (…). Condamnă pe inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael pentru săvârşirea unei complicități la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, la o pedeapsă principală de un an închisoare. (…) Constată că prin sentinţa penală nr. 196 din 07 noiembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 3633/101/2016, definitivă prin decizia penală nr. 953 din 18 iunie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare. (…) Costată că infracţiunile pentru care inculpatul Dunărinţu Ionel Rafael a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 196 din 07 noiembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 3633/101/2016, definitivă prin decizia penală nr. 953 din 18 iunie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova sunt concurente cu infracţiunile deduse judecăţii. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului Dunărinţu Ionel Rafael în pedepsele componente, pe care le repune în individualitate, după cum urmează: - 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de tăiere de arbori din fondul forestier naţional, (…) - 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de furt de arbori din fondul forestier naţional, (…). Contopeşte cele două pedepsele sus amintite cu pedepsele aplicate prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare la care adaugă o treime din celelalte pedepse, respectiv un an şi 10 luni închisoare, inculpatul urmând să execute, în final pedeapsa de 4 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie. (…) Deduce din pedeapsa rezultantă 4 ani şi 4 luni închisoare durata detenţiei, începând cu data de 18.06.2019 la zi”, se arată în decizia penală a Tribunalului Mehedinți.

Soția candidată PRO ROMÂNIA a prejudiciat Ministerul Agriculturii – AFIR cu 1,8 miliarde de lei vechi.

„(…) Constată recuperat prejudiciul în sumă de 172.931,80 lei (conform chitanţei nr. 5924659/1 din 24.10.2016), cauzat de inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA părţii civile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. În temeiul art. 274 alin. 1 şi alin. 2 C.p.p. Obligă pe fiecare inculpat, în parte, să plătească statului câte 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând: 3.750 lei cheltuieli stabilite pentru faza de urmărirea penală, iar diferenţa reprezintă cheltuielile efectuate în procedura de cameră preliminară şi la judecarea cauzei în primă instanţă. Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.07.2020, la sediul Tribunalului Mehedinţi”, se mai arată în dispozitivul sentinței penale.

Citit 5508 ori Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 16:27
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…