Consiliul Județean Mehedinți și-a votat bugetul pe anul 2021. Un buget mai sărac, dar orientat pe investiții

Consilierii județeni, întruniți în ședință ordinară, au aprobat bugetul județului pentru anul 2021, dar și lista de investiții. Este un buget mai sărac decât cele din anii 2019 și 2020, dar președintele forului județean, Aladin Georgescu, consideră că a fost bine echilibrat și va permite continuarea investițiilor în sănătate și infrastructură. Votul acordat a fost în unanimitate.

„Banii veniți de la bugetul de stat nu se compară nici cu bugetul anului trecut și, cu atât mai mult, nu se pot ridica la nivelul bugetului din anul 2019, care a fost unul foarte generos! Suntem obligați să ne descurcăm cu ceea ce avem și în același timp, să continuăm investițiile în sănătate și infrastructură. În aceste condiții, investițiile pe care noi le-am gândit pe parcursul anilor trecuți și pentru care am atras fonduri europene chiar din anul 2018, sunt investiții care se derulează pe o perioadă lungă de timp și am alocat bani în bugetul de anul acesta pentru contribuțiile proprii și cheltuielile neeligibile. Mă refer aici la cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, cel care cuprinde modernizarea/reabilitarea a 112 kilometri drumuri județene, proiect aflat în stadiu avansat de implementare, dar și la reabilitarea și modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean și a secțiilor exterioare. Continuă aceste investiții, la fel ca toate investițiile începute pe proiectele retrospective și pentru reabilitarea/modernizarea DJ 670 Malovăț – Marga”, apreciază președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Bani pentru investiții noi și continuarea lucrărilor mai vechi

„Ca și investiții noi, avem proiectul pentru elaborarea documentației tehnice în vederea reabilitării a 47 km drumuri județene: Jiana – Scăpău, Pătulele – Nicolae Bălcescu și Obârșia de Câmp – Dîrvari. Este un proiect pentru care atragem fonduri europene. Pe de altă parte, am alocat fonduri pentru continuarea lucrărilor de amenajarea a secțiilor de istorie, etnografie și artă populară din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier, dar și pentru restaurarea Piciorului Podului lui Traian. Nu în ultimul rând, pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, am alocat fonduri pentru anumite lucrări de reabilitare a unor centre din subordine. Proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost votate în unanimitate și le mulțumesc colegilor consilieri din cadrul celor patru formațiuni politice din Consiliu, care și-au arătat susținerea!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Vicepreședintele Ramona Cupă pledează pentru sprijinirea unităților administrative teritoriale și aportul Guvernului, în acest sens

Pentru vicepreședintele CJ Mehedinți, Ramona Cupă, este primul buget județean pentru care votează.

„Am participat astăzi la unul dintre cele mai importante momente din activitatea legislativului județean, votul pentru bugetul județului Mehedinți, pe anul 2021. Este pentru prima oară, în activitatea mea politică și administrativă, când votez pentru proiectul de buget și, până la urmă, pentru fundamentul financiar al întregului nostru județ. Îi felicit pe toți colegii mei consilieri județeni , care astăzi au votat în unanimitate bugetul și au deschis calea către normalitate și către demararea proiectelor de investiții. Este, ce-i drept, un buget mai auster, prin comparație cu cele din anii precedenți, dar este centrat pe investiții, atragerea de fonduri europene și continuarea celor mai importante proiecte de investiții din anii anteriori”, a declarat Ramona Cupă.

„Trebuie să ajutăm și primăriile care au primit bani mai puțini!”

„Este adevărat că sunt multe primării care aveau nevoie de un ajutor mai consistent și nu trebuie să neglijăm nevoile acestor unități administrativ-teritoriale. Eu sper, însă, ca pe parcursul anului, cu ajutorul nostru, dar și cu ajutorul Guvernului României, toate primăriile care au primit fonduri mai mici, să poată fi ajutate și să le fie înțelese nevoile financiare, în mare parte, destinate investițiilor locale. Este, în mare parte, un buget echilibrat, bine structurat și împărțit corect, dar ne vom lupta în continuare pentru prioritățile mehedințenilor care ne-au acordat votul lor de încredere. Iar prioritățile noastre și ale oamenilor rămân investițiile și dezvoltarea!”, a precizat Ramona Cupă.

„De asemenea, apreciez modul înțelept, responsabil și echilibrat în care toți colegii mei au înțeles să voteze pentru buget, dând dovadă de consens politic, în interesul mehedințenilor”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți.

Citit 1161 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 21:56
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…