PRIMARUL SCRECIU ANUNȚĂ REDUCERI DE PERSONAL! Se desființează Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural.

„Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini!”. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a declarat, în premieră, la emisiunea „Față în față” de la Televiziunea RTS, că urmează o reorganizare drastică a posturilor din subordonatele Primăriei Severin. Vor urma concedieri și desființări de posturi, peste tot unde activitatea nu se mai justifică. Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural trece în subordinea Palatului Cultural, iar posturile de conducere și execuție de aici se desființează. Primarul va reorganiza și Poliția Locală, iar polițiștii din birouri sunt invitați să coboare în stradă.

„Vom face reduceri de personal la Primăria Severin. Vom reduce în primul rând o parte din posturile pe care le avem libere, ne vom reorganiza. Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural va fi desființată, de fapt va fi reorganizată și va trece în subordinea Palatului Cultural, vom reduce de aici posturile de conducere, posturile care țin de contabilitate. O parte din angajați rămân, eu aș dori să îi ajut pe toți dacă aș putea, dar cine nu mai are loc va pleca în șomaj, prin reducere de personal”, a declarat primarul Marius Screciu, în studioul RTS.

Motivele avute în vedere de primarul Marius Screciu sunt cât se poate de obiective și corecte. Acesta Spune că, pe de o parte pandemia a afectat profund viața culturală a municipiului, unii dintre angajați nu mai au obiectul activității, iar pe de altă parte, atunci când i-a trimis în șomaj tehnic, Guvernul nu a vrut să aprobe plata acestui șomaj tehnic și pentru acei angajați ai municipalității. În altă ordine de idei, primarul dorește să gândească managerial corect și să se alinieze la o perioadă în care veniturile Primăriei au scăzut simțitor.

„Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini, în măsura în care veniturile noastre, ale Primăriei scad”.

„Din păcate, această pandemie a afectat viața culturală a județului, noi am mers anul trecut cu o parte din angajații zonei culturale în șomaj tehnic, am fi vrut să continuăm, dar din păcate Guvernul nu ne-a introdus și pe noi în rândul celor care aveau nevoie de ajutor, de șomaj tehnic, suntem în instanță în acest moment. Eu nu mai am justificare pentru oamenii care lucrează acolo, atâta timp cât nu există obiectul activității, nu există viață culturală, nu mai avem Zilele Orașului, nu am mai avut de sărbători activități, nu mai sunt festivaluri, nu mai sunt spectacole, teatru. Poate ne revenim, dar eu sunt convins că și anul acesta, dar și o parte din anul viitor vor fi probleme. Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini, în măsura în care veniturile noastre, ale Primăriei, scad. Eu trebuie să gândesc managerial, și din punct de vedere al managerului, chiar dacă sunt o instituție de stat! Primăria trebuie să lase loc și pentru investiții. Dacă eu continui să funcționez cu bani mai puțini, cu aceeași salariați, nu se mai poate. De unde credeți că luăm bani, în aceste condiții, ca să funcționăm? De la investiții! Eu nu sunt dispus să las orașul cu bani mai puțini pentru investiții, nu sunt dispus să fac rabat în această zonă și atunci o să mergem încet-încet pe reducere de personal!”, a declarat Marius Screciu, pentru RTS.

Poliția Locală va fi reorganizată

Și Poliția Locală va fi reorganizată. Primarul Marius Screciu dorește să regândească funcționalitatea acestei structuri și să scoată în stradă mai mulți polițiști locali, pentru ca aceștia să fie mai aproape de nevoile reale ale cetățenilor urbei.

„Și nu vom face reduceri doar pe zona culturală! Mai sunt și alte instituții subordonate. Am regândit o nouă funcționare a Poliției Locale. Vreau să scot și mai mulți oameni în stradă. Am văzut în actualul program de guvernare al coaliției de la putere ideea trecerii Poliției Locale în subordinea Poliției Naționale, dar salarizarea să rămână tot la Primărie. Așa ceva nu se poate! În cazul în care se va întâmpla o situație de genul acesta vă spun la modul serios că iau în calcul desființarea Poliției Locale. Rămân cu o structură care ține de inspecția în construcții și zona de domeniu public și restul desființez. Pentru că nu îmi convine să fie comanda în altă parte, dar eu să plătesc, ca și comunitate! Ori rămâne la mine și continui să o modernizez și să o am ca și instrument de muncă în folosul acestei comunități, ori la revedere! Eu nu pot face acest lucru și nici nu sunt dispus să îl fac! Să permit altora să managerieze oameni pe care îi plătesc eu ca instituție locală. Revenind la activitatea Poliției Locale, am discutat la începutul acestui an posibilitatea de a aduce mai mulți oameni în stradă, în relația cu cetățeanul. Sunt oameni la Poliția Locală care în acest moment își găsesc cu greu zona de activitate. Vreau să scad cât de mult se poate din zona de birou, pentru că atâta timp cât te numești poliție locală, trebuie să cobori în stradă, să iei legătura cu cetățeanul șă vii în întâmpinarea problemelor comunității. Altfel, nu o mai țin!”, a mai precizat Marius Screciu la emisiunea „Față în față”, realizată de Voica Briceag, la Televiziunea RTS.

Citit 5685 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2021 10:05
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…