Liderii PNL Mehedinți au vorbit, la început de campanie, despre asigurarea confortului termic al severinenilor. Președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, a declarat că totul este pregătit pentru ca duminică, 13 noiembrie 2016, caloriferele din casele înghețate ale severinenilor să se încălzească. El mai spune că insistă pentru data de 13 și nu înțelege de ce primarul Screciu spune de data de 15. Primarul a declarat că nu amestecă în campania electorală astfel de probleme delicate.


Prima zi oficială de campanie electorală, prima conferință de presă la PNL Mehedinți! Pe ordinea de zi au fost două subiecte de moment: asigurarea furnizării agentului termic în Severin și scandalul majorărilor salariale promise de PSD și contestate vehement de liberali, pe motiv că nu sunt sustenabile și că PSD nu vrea decât să amăgească românii, pentru a le câștiga votul.

În legătură cu furnizarea agentului termic, președintele PNL Mehedinți și, totodată, candidatul formațiunii, pentru Camera Deputaților, a precizat că totul este pregătit pentru ca furnizarea efectivă să înceapă de duminică, 13 noiembrie 2016. „Duminică, 13 noiembrie, cred că sunt întrunite toate condițiile pentru că la TERMO HALÂNGA, cazanele sunt în stare de funcționare, doar trebuie apăsat pe buton și pornite. Primul transport de 1200 de tone de păcură a venit de la Rafinăria PETROBRAZI. Ieri (n.n.: 10 noiembrie 2016) s-au terminat reparațiile la acea avarie majoră care era pe conducta principală, în zona Colegiului Universitar, s-au făcut probele la circuitele secundare. Practic nu văd ce ar mai sta în calea pornirii, duminică, pe 13 noiembrie, a celor două cazane pe păcură de la termocentrală, pentru ca severinenii să aibă căldură în case”, a declarat Virgil Popescu, la conferința de presă.

A fost rezolvată și problema subvenției din partea Guvernului

La rândul său, senatorul PNL, Marius Bălu, a explicat faptul că Severinul a fost introdus deja pe lista celor 8 orașe din România care vor primi bani pentru asigurarea confortului termic, la rectificarea bugetară de săptămâna viitoare, iar în acest fel municipalitatea va avea banii necesari pentru a subvenționa prețul gigacaloriei. Bălu a mai spus și că toți aceea care au persiflat contribuția primarului Marius Screciu la rezolvarea problemei căldurii, făcând echipă cu Virgil Popescu, și au spus că „Marius Screciu este agent electoral al PNL”, ar trebui să știe că PSD l-a lăsat singur pe Screciu în fața acestei delicate probleme și că el s-a descurcat făcând echipă cu Virgil Popescu. „Severinenii trebuie să știe că nu liberalii sunt cei care au creat această problemă, dar liberalii, și în mare parte Virgil Popescu, suntem cei care am rezolvat această problemă. Am văzut în presă acuze din partea unui partid politic la adresa primarului Screciu că este agent electoral al PNL-ului. Nu, primarul Screciu a spus adevărul! El, din păcate a fost lăsat singur, în acest efort comun de rezolvare a acestei probleme majore pentru severineni, de către partidul său”, a declarat senatorul PNL, Marius Bălu.

Controversa zilei: Căldură pe 13 noiembrie sau pe 15 noiembrie?

Singura controversă și nedumerire a liberalilor a fost data la care începe furnizarea agentului termic. Pe 13 noiembrie, așa cum zice Virgil Popescu, sau pe 15 noiembrie, așa cum zice primarul Marius Screciu? Popescu spune că nu vede nici un motiv pentru ca furnizarea să nu înceapă pe 13 noiembrie, iar dacă începe pe 15 noiembrie, este doar așa ca primarul Screciu să îi arate lui că nu are dreptate, dar nu există nicio justificare pentru a se mai întârzia nicio zi în plus, peste ziua de 13 noiembrie 2016.

„Dacă așteptăm să dăm pe 15 și nu pe 13, înseamnă că se face înadins ca să le arate severinenilor că Popescu de la PNL nu a avut dreptate, că nu se dă pe 13, se dă pe 15! Nu se întâmplă nimic de duminică până luni sau marți, credeți-mă! Dacă primarul va porni luni – 14 sau marți - 15, o va face doar ca să-mi arate mie că duminică, pe 13, nu se poate!”, a mai spus Virgil Popescu.

Contactat telefonic, primarul Marius Screciu a declarat că nu comentează declarațiile de campanie ale liberalilor și că nu vrea să folosească un astfel de subiect delicat pentru severineni, în campania electorală.

Urmăriți „marea controversă” în materialul VIDEO de deasupra acestui articol!

Citit 1991 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 21:50
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…