Marius Screciu candidează pentru funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. După ce a anunțat că nu mai candidează, actualul primar al municipiului, Constantin Gherghe, și-a declarat sprijinul pentru candidatul PSD. De altfel, ieșirea din cursă a celui care a condus municipiul în ultimii 8 ani, a lăsat competiția acerbă, iar severinenii vor putea experimenta, în cele din urmă ceva nou. Cu alte cuvinte, de săptămâna viitoare, severinenii vor avea un primar nou-nouț, altul decât Gherghe, iar provocările viitorului mandat vor fi pe măsură. Cei mai bine cotați candidați, în acest moment, par a fi, chiar dacă nu avem niciun sondaj profesional până acum, cei ai PSD – Marius Screciu, PNL – Daniel Cîrjan și PMP – Gabriela Dobrotă.
Nu vom face niciun fel de pronostic, deoarece ultimul cuvânt îl au severinenii, la urne, duminică, 5 iunie 2016. Am dorit numai să aflăm ce gândește cel care pare a fi cotat acum cu cele mai mari șanse de a deveni noul primar al municipiului.
Marius Screciu spune că severinenii au dovedit că au încredere în PSD și că vor avea în continuare încredere și în candidații propuși de acest partid. El mai spune că nu îi pare rău că a refuzat în anul 2012 o candidatură eligibilă pentru Camera Deputaților și că râmânând aici la Severin, pe funcții importante în administrația locală, a căpătat experiență pentru a putea fi un primar bun pentru severineni. „Am dorit să capăt experiența de a candida la funcția de primar, am vrut să stau aici să văd ce vor oamenii, ce îi frământă pe ei, iar acum pot spune că am ales bine și ceea ce am plănuit atunci are viabilitate”.
„Sunt urmărit și hărțuit, în permanență!”
Dezamăgit de modul în care confruntarea electorală din campanie a degenerat, Screciu spune că a avut parte de o luptă electorală mult mai decentă cu PDL, în anii din urmă, și că nu mai recunoaște actualul PNL. „În timpul campaniei, la întâlnirile cu oamenii, una dintre problemele cu care m-am confruntat este lipsa încrederii cetățenilor în politicieni. Dacă noi, în loc să ne îndreptăm atenția către proiectele noastre, către ceea ce vrem să facem pentru severineni, ne bălăcărim, ne urmărim și ne hărțuim adversarii politici, în momentul acela oamenii își fac o imagine și mai proastă despre noi. Am ales să venim în fața oamenilor cu proiecte, cu idei, cu chestiuni pe care vrem să le rezolvăm pentru oameni. Nu am vrut și nu vrem să intrăm în acest joc al imaginii proaste, al hărțuirii adversarilor, al urmăririi, pentru că eu sunt urmărit oriunde mă duc în oraș, am una sau două mașini după mine, familia mi-a fost atacată, colaboratorii îmi sunt atacați, oricine este în preajma mea a devenit o țintă”, mai spune Marius Screciu.
Termoficarea orașului, o problemă destul de delicată
Întrebat de cea mai gravă dintre problemele Severinului, termoficarea orașului, Marius Screciu spune: „Sperăm cu toții ca această problemă să fie rezolvată. Dacă voi ajunge primar, voi prelua o idee pe care cetățenii mi-au dat-o pe rețelele de socializare, voi sta acolo, dacă nu zilnic, măcar la două zile și voi urmări derularea lucrărilor și vreau să văd că lucrurile se mișcă, iar în 30 octombrie sau 1 noiembrie Severinul să aibă căldură. Eu nu cred că cei care au câștigat această licitație și și-au asumat căldura în oraș, pot fi atât de inconștienți să lase o sută de mii de oameni fără agent termic. Sunt grădinițe, sunt școli, sunt spitale, racordate la rețeaua de termoficare și nu pot rămâne fără agent termic în iarna care vine”.
Despre ideea ca termocentrala de la Halânga să mai dea căldură, Marius Screciu săpune că aceasta nu este realistă, având în vedere problemele pe care le are RAAN în momentul de față, mai ales falimentul iminent al regiei.
Mesajul pe care Marius Screciu îl transmite tinerilor este acela că în programul său există proiecte care să îi ajute pe tineri.