RAMONA CUPĂ: „Curricula școlară trebuie simplificată”

RAMONA CUPĂ, PREȘEDINTE PMP MEHEDINȚI: „Curricula școlară trebuie simplificată. Copiii petrec mai multe ore la școală decât părinții la muncă”. PMP va susține în viitorul Parlament modernizarea curiculei școlare astfel încât accentul să fie mutat de pe cantitate pe calitate în pregătirea copiilor.

„Nu este normal ca elevii să petreacă mai multe ore la școală decât petrec părinții la muncă. Este un stres inutil care nu ajută la dezvoltarea personalității copiilor. E timpul să preluăm modele de bune practici de la cei care au reușit inovând. Finlanda ar putea fi un astfel de model”- apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Mehedinți și candidat la Camera Deputaților.

PMP vrea o reformă a învățământului prin care curricula școlară să fie adaptată la noile realități economice și culturale și la tendințele de pe piața muncii. De asemenea PMP își propune introducerea unor cursuri privind „Educația antreprenorială” și Educația financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală.

„Cred că ar ajuta la dezvoltarea personală si profesională aceste noi discipline, așa cum ar ajuta și ”Educația pentru sănătate” sau „Educaţia în domeniul media”. Aceasta din urmă ar dezvolta gândirea critică a elevilor și le-ar crește reziliența în fața dezinformării şi a manipulării” – a mai afirmat Ramona Cupă.

Parlamentarii PMP, inclusiv cei care vor fi aleși în județul Mehedinți vor insista în viitorul guvern pentru introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere adevărată în alegerea profesiei.

BIROUL DE PRESĂ PMP MEHEDINȚI

Citit 1451 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…