10.000 de lei/lună pentru medicii veterinari! Inițiativa trebuie adoptată urgent!

Deputat ION CUPĂ, candidat PMP Mehedinți pentru Camera Deputaților: „Prevederile legii 236/2019 prin care medicii veterinari primesc 10.000 lei indemnizație lunară trebuie aplicate cât mai repede”

Rolul medicilor veterinari în comunitățile noastre locale este unul foarte important. Responsabilitatea acestor specialiști în privința asigurării securității alimentare a populației prin asigurarea sănătății animalelor, prin prevenirea și gestionarea bolilor acestora, inclusiv a celor transmisibile la om, este uriașă. Mai ales în contextul pandemiei pe care o traversăm acum, dar și al numeroaselor probleme pe care le ridică pesta porcină africană.

„Am cerut încă din luna iulie guvernului să acționeze cât mai rapid pentru ca prevederile legii 236/2019 prin care fiecare medic veterinar de liberă practică urma să beneficieze de o indemnizație de 10.000 de lei pe lună, de la stat, să devină realitate. Cu acești bani medicii veterinari își pot desfășura activitatea atât de necesară comunităților locale, inclusiv acoperirea unor cheltuieli ce nu erau până în prezent decontate, cum ar fi: transportul probelor, ridicarea produselor şi tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională sau participare la şedinţe de instruire”, spune deputatul PMP, Ion Cupă.

PMP sprijină în Parlament medicii veterinari pentru ca toate actele normative care mai sunt de reglementat pentru aplicarea legii 236/2019 să fie adoptate în cel mai scurt timp.

„Solicit Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară si servicii specifice a Camerei deputaților să soluționeze sesizările făcute ieri in Plenul Camerei și să respecte termenul de o săptămână pentru repunerea actului normativ care permite aplicarea legii pe Ordinea de zi a Plenului”- afirmă vicepreședintele național al PMP, deputatul Ion Cupă.

Citit 1975 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…