Fostul ministru al Educației din guvernele PSD, Ecaterina Andonescu, a venit la Orșova pentru a discuta aplicat cu profesorii de aici și cu directorii de instituții de învățământ de prestigiu din municipiul aflat la Golful Cerna. Distinsa doamnă senator și-a manifestat întregul sprijin față de candidatul la funcția de primar al Orșovei, Constantin Popescu, și a promis că viitoarea administrație a acestuia va avea parte de proiecte care să aducă dezvoltare și performanță în educație și cultură.

O discuție aplicată și punctuală, centrată pe probleme grave din procesul educațional a avut loc la Orșova, unde mai mulți profesori prestigioși și directori de școli s-au întâlnit cu fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Întâlnirea a avut loc la sediul de campanie al PSD, în prezența candidatului la funcția de primar din partea acestei formațiuni politice, Constantin Popescu. Informată asupra gravelor carențe de comunicare între administrația locală a ultimilor patru ani și cadrele didactice, Ecaterina Andronescu a discutat cu directorii de școli și le-a explicat care sunt prioritățile sale în domeniul Educației, cum pot încerca să își rezolve problemele și, mai ales, cum pot aborda circuitul programelor de finanțare pentru instituțiile școlare. În altă ordine de idei, Ecaterina Andronescu a precizat că va sprijini viitoarea administrație locală pentru preluarea cinematografului și pentru reînființarea bibliotecii municipale.

Directorul Liceului DIERNA, profesorul Petre Pătășanu a ridicat o problemă delicată, legată de desființarea școlilor de meserii, dar a vorbit și despre situația de subfinanțare în care se află Clubul Sportiv din Orșova.

Constantin Popescu, candidatul PSD pentru funcția de primar al Orșovei, a vorbit despre necesitatea înființării unui grup școlar care să reunească mai multe instituții școlare și necesitatea alipirii Clubului Sportiv la Liceul de Marină, pentru o mai eficientă finanțare.

Despre problemele grave de la începutul acestui an școlar, venite pe fondul scenariilor impuse de epidemia de coronavirus a vorbit și un alt director de școală. „Ne-am confruntat în ultimul timp cu probleme deosebite privind finanțarea școlilor. Pe toată perioada vacanței de vară nu am fost chemați măcar o singură dată, directorii de școli, cadrele didactice, la consultări, de către primar, de către Consiliul Local, pentru începerea noului an școlar. La solicitările noastre pentru cheltuielile materiale legate de scenariile impuse, am primit răspuns că putem face virări de credite pentru că bani nu există. Am făcut foarte multe solicitări pentru începerea anului școlar, pentru laptop, pentru măști, pentru materiale de dezinfecție, pentru internet. Absolut niciun răspuns până acum! Suntem mereu întrebați de către părinți, dacă toți copiii primesc măști, dacă profesorii primesc măști. Nu mi se pare normal ca profesorii și copiii să nu primească măști”, a declarat profesorul Tiberiu Vasilcan, directorul Școlii Gimnaziale „Pamfil Șeicaru” din Orșova.

Ecaterina Andronescu: „Să uniți Liceul de Marină cu grupul sportiv școlar nu este o ideea rea și o să încerc să văd cum pot să vă sprijin”

Despre școlile de arte și meserii, Ecaterina Andronescu a explicat faptul că în mandatul său de ministru al Educației început în anul 2003 a introdus în legislație înființarea acestora, doar că până în 2012, această noțiune nu a funcționat. Ulterior, mai spune fostul ministru, au apărut școlile profesionale duale. „Ceea ce ar putea schimba mentalitatea părinților despre acest tip de școli, ar fi școala profesională duală. În acestă formulă statul vine și dă o bursă copilului și vine și agentul economic care dublează bursa, ceea ce ar însemna un câștig pentru familie. Al doilea avantaj este legat de faptul că la absolvire, elevul are un loc de muncă asigurat”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ideea înaintată de Constantin Popescu, dar și de profesorul Petre Pătășanu, de unire al Liceului de Marină cu Clubul Sportiv școlar, pentru finanțare mai sigură și mai coerentă a fost apreciată ca una foarte bună de către Ecaterina Andronescu, care a promis că va încerca să facă toate demersurile pentru a sprijini acest proiect. „Voi discuta cu cei de la minister și văi vedea în ce măsură acestă inițiativă este fezabilă”, a spus Andronescu.

Pentru o mai bună finanțare locală a școlilor și pentru rezolvarea problemelor din infrastructura educațională locală, fostul ministru al Educației, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a recomandat o colaborare eficientă între primar și conducerile școlilor. Calea dialogului la Orșova s-a dovedit, din păcate imposibilă, la Orșova, iar Constantin Popescu a declarat că odată ce va deveni primar, acest dialog va deveni unul normal și eficient, în interesul procesului educațional.

Comandat de Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Mehedinți, executat de SC INFORMAȚIA DE SEVERIN SRL, cod AEP 21200019

Citit 2022 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 13:11
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…