ȘOCANT! DEZVĂLUIRI DE CULISE DIN BUCĂTĂRIA PRO ROMÂNIA

Surse demne de încredere și bine informate ne-au povestit câteva episoade absolut șocante din bucătăria politică a PRO ROMÂNIA. Cum conduce Duicu filiala județeană, ce părere are despre actorii actuali ai scenei politice și administrative locale! Ce vor, de fapt, Constantin Gherghe și Nicolae Drăghiea! Cum vrea Duicu să revină în politică și cum face, de fapt, politică în ciuda interdicțiilor impuse de condamnarea cu suspendare! Mărturii cutremurătoare!

Ați crezut cumva că, în ciuda interdicțiilor impuse de condamnarea cu suspendare primită, Adrian Duicu s-a lăsat de politică și de combinațiile politice cu care era obișnuit? Nici vorbă! Deși nu iese la înaintare, nu face declarații publice și nu are funcții la vedere, Adrian Duicu conduce cu mână de fier filiala PRO ROMÂNIA Mehedinți. Din această poziție le celor angrenați în campanie să acționeze. Mai mult, Duicu participă la multe întâlniri și în județ, cu candidații, riscând, prin revocarea măsurii de suspendare a pedepsei, să se întoarcă în detenție.

Suntem în posesia unor dezvăluiri șocante făcute de o sursă credibilă căreia, deocamdată, îi văm păstra anonimatul, din motive lesne de înțeles. Vom relata, însă, cele mai importante aspecte ale celor povestite de sursa noastră. Personajele acestei povestiri șocante sunt nimeni alții decât Adrian Duicu, Constantin Gherghe și Nicolae Drăghiea. Să vedem cum își calculează aceștia penetrarea administrației pubilce locale, ce visează, ce vor cu adevărat, dar mai ales cum pun problema.

ADRIAN DUICU

Duicu a fost condamnat definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, în februarie 2020, prin rămânerea definitivă a deciziei Curții de Apel București, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 12, lit. b din Legea nr. 78/2000 la 1 an şi 6 luni închisoare (folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații). Instanța de judecată a mai aplicat, pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de articolul 66 alin. 1 lit. a, b, d, g, k, din Codul Penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii; dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public);

Ce face, însă Duicu? Face politică la greu!

După ce i-a uns pe Gherghe coordonator județean al partidului și pe Nicolae Drăghiea candidatul PRO ROMÂNIA Mehedinți, pentru funcția de președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu le-a explicat că este mândru că poate să pună umărul la câștigarea Primariei sau Consiliului Județean, că o să își dea toată silința și puterea și priceperea. Mai mult, împreună cu el și sub bagheta lui, se va lupta pentru câștigarea unor funcții importante în administrația publică locală.

Se laudă că a fost ofertat de PSD

Duicu le-a explicat subaltenilor săi politici că ar fi primit o ofertă de a face o alianță politică cu PSD, cu funcții de viceprimar, de vicepreședinte de Consiliu Județean și alte funcții în administrația locală, dar a decis că el vrea ca PRO ROMÂNIA să fie adversarul PSD. Mai mult, Duicu a pretins că lui personal i s-a făcu o astfel de ofertă, dar a refuzat-o.

Actualii candidați cu șanse mari, numiți „subalterni”

În opinia lui Adrian Duicu, povestește sursa noastră, Marius Screciu și Aladin Georgescu au fost numiți „subalterni”. Asta în condițiile în care mandatele celor doi au fost oricum mai lungi și mai productive decât cel din care Duicu a plecat după doar doi ani.

Duicu riscă revocarea suspendării pedepsei: „Veghez la alcătuirea listelor de consilieri”

„Cu privire la listele de consilieri, CJ, consiliul municipal, vreau să vă spun cu toata sinceritatea că veghez la toata treaba asta, în asa fel încât, oamenii care merită, care sunt potenți, se vor regăsi pe listele de consilieri locali”, și-ar fi mobilizat Duicu subalternii. Mai mult, Adrian Duicu visează, pentru PRO ROMÂNIA, cel puțin 8 locuri eligibile pe listele de consilieri de la județ și municipiu. Duicu i-a mai avertizat pe oamenii lui că nu va sta deoparte: „nu cu obrăznicii și vă spun, o să intervin de câte ori lucrurile o iau razna!”.

„Coordonez din spate lucrurile!”

Potrivit sursei noastre, Duicu se comportă exact ca un șef de filială care a recunoscut franc: „coordonez din spate lucrurile astea și cu tot sufletul, iar cine derapează, ne despărțim frumos”.

CONSTANTIN GHERGHE, bucuros că i s-a predat ștafeta politică

Constantin Gherghe i-a mulțumit lui Adrian Duicu pentru că i-a predate ștafeta politică TEMPORAR, mai ales că Duicu a muncit la structurile filialei, după care a precizat că de acum înainte Duicu și Gherghe vor munci împreună. Constantin Gherghe a ținut chiar să își încurajeze activiștii politici că va lucre până când Adrian Duicu va putea ieși în față. Cu arte cuvinte, la fel ca o marionetă!

ADRIAN DUICU vrea să revină: „Politica e viața mea, am bani și nu mă satur de politică!”

Potrivit surselor noastre, Adrian Duicu își mobilizează oamenii din PRO ROMÂNIA, spunându-le că are bani destui și că nu se satură de politică, chiar dacă a făcut și pușcărie pentru asta. În opinia lui există trei motive pentru care se luptă:

1. „Politica e viața mea, nu mă satur de ea și o fac cu și mai multă îndârjire!”

2. Vrea să le demonstreze foștilor colegi din PSD că ei nu sunt o alternativă și că el poate crea o altă alternativă la politică cu oamenii care sunt lângă el astăzi. Despre Nicolae Drăghiea, Adrian Duicu spune că nu a uitat că în anul 2012, când era prefect, „i-a securizat voturile” Mai spune că dacă ar fi fost Mîțu prefect, îi furau toate voturile și i le dădeau lui Stănișoară. „Un rol extrem de împortant în a securiza, a monitoriza și a gestiona lucrurile în prefectură l-a avut Drăghiea în 2012”, a spus Duicu. De asemenea, Adrian Duicu recunoaște că în anul 2012, Constantin Gherghe l-a ajutat să câștige lăsând lucrurile „mai moi” și demobilizând mașinăria politică a PDL. Cu alte cuvinte, recunoaște și Duicu cum și-a trădat Gherghe colegii de partid și că a făcut-o bine.

3. Adrian Duicu se bate pentru alegerile din 2024, când vrea din nou un loc de baron local. Duicu le-a mai spus oamenilor lui, cu subiect și predicat, că anul 2024 este anul în care vrea să revină în administrația locală și că acum suferă că nu poate fi ales. „Este clar, construcția care este acum, este fundamentul construcției din 2024. Tot ce fac acum, plec de la convingerea că în 2024 trebuie să câștig”, ar mai fi spus Adrian Duicu. „Cu tot răul care mi s-a întâmplat în politică, nu m-am despărțit de ea”, ar mai fi spus Duicu.

CONSTANTIN GHERGHE ar fi încercat să fie și mai direct, spunând că Drăghiea trebuie să ajungă la Consiliul Județean, pentru ca, peste 4 ani, să îi lase locul lui Adrian Duicu.

Citit 1725 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 19:20
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…