Doi consilieri PSD, din Consiliul Local al municipiului Orșova, și-au pierdut mandatele, ca urmare a incompatibilității. Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a semnat ordinele de încetare a mandatelor pentru doamnele consilieri Andreea Martina Mihai și Oana Mirela Iovanovici. În prima ședință care va urma la Consiliul Local Orșova, PSD trebuie să solicite validarea altor doi consilieri. VEZI ÎN MATERIALUL VIDEO CE A SPUS PREFECTUL JUDEȚULUI!


Ordinele de încetare a mandatelor de consilieri locali, înainte de termen, pentru Iovanovici Oana Mirela și Mihai Andreea Martina, semnate de prefectul județului Mehedinți, au ajuns la Primăria Orșova. Chiar dacă vineri la orele prânzului, cele două ordine nu ajunseseră încă în posesia secretarului municipiului Orșova, plecarea celor doi consilieri PSD este iminentă. Procedura legală impune ca în următoarea ședință a Consiliului Local cele două locuri de consilieri să fie declarate vacante, după care PSD să propună validarea altor doi consilieri aflați pe lista de supleanți, votată la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.

PSD are un număr de 6 consilieri locali în Legislativul municipiului Orșova și, împreună cu cei doi consilieri ai ALDE și cu singurul consilier PNȚCD, formează majoritatea. Teoretic, din acest moment, PSD – ALDE – PNȚCD nu mai are majoritate în Consiliul Local Orșova, deoarece, din cei 15 consilieri rămași după încetarea celor două mandate, mai are doar 7 mandate, în timp ce PNL și PND dețin împreună 8 mandate.

Cele două doamne consilieri și-au pierdut mandatele în cel mai stupid mod cu putință, deoarece știau că legea nu le permite să fie concomitent și consilier local, dar și angajat cu contract de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local, dar nu au luat nicio măsură în acest sens și nu au renunțat la una din aceste calități în termenul legal de 15 zile de la validarea ca și consilieri.

În aceste condiții, la sesizările formulate de consilierul municipal Adrian Cican și după ce secretarul municipiului Orşova, Marian Boţilă, a întocmit referatele constatatoare pe care le-a înaintat prefectului de Mehedinţi, reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis ordinele de încetare a mandatelor.

Consilierii Iovanovici Oana Mirela și Mihai Andreea Martina au încălcat regimul juridic privind incompatibilitatea, întrucât au deţinut simultan atât funcţia de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, din cadrul Consiliului Local al municipiului Orşova, ca asistentă și, respectiv, ca medic, cât şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Orşova.

Citit 4087 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2016 18:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…