DOI CONSILIERI PSD DIN ORŞOVA, ÎN INCOMPATIBILITATE, MAI PRESUS DE LEGE

Doi dintre cei 6 consilieri ai PSD din Consiliul Local Orşova au încălcat legea, fiind surprinşi în incompatibilitate. Mihai Andreea Martina şi Iovanovici Oana Mirela deţin simultan atât funcţia de consilier municipal, cât şi pe aceea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii. Cele două doamne consilier riscă să îşi piardă mandatele de aleşi local, după ce fapta lor a fost sesizată secretarului municipiului, care a trimis referatele constatatoare prefectului de Mehedinţi, urmând ca acesta să emită ordinele de încetare a mandatelor de consilieri.


"Nu poţi fi şi popă şi hoţ!”, spune un vechi proverb românesc. După numai o lună de la validarea mandatelor de consilier local şi depunerea jurământului, doi dintre aleşii locali ai PSD din Orşova au fost descoperiţi în incompatibilitate şi acum riscă să îşi piardă mandatele.

“Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"Aşa au jurat, pe 23 iunie 2016, atunci când au fost validate în funcţia de consilieri locali, doamnele Oana Mirela Iovanovici şi Andreea Martina Mihai. Doar că angajamentul luat în faţa orşovenilor de cele două doamne consilieri, alese pe lista PSD, a durat mai puţin de o lună, după care au încălcat legea, uitând că au fost alese pentru a reprezenta cu cinste şi bună-credinţă locuitorii municipiului Orşova.

Cele două doamne consilieri au încălcat regimul juridic privind incompatibilitatea, mai exact prevederile legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Potrivit acestei legi, în termen de 15 zile de la validarea mandatelor de consilieri şi depunerea jurământului, consilierii locali aveau obligaţia ca în cazul în care deţin funcţii incompatibile cu calitatea de consilieri locali să renunţe la una dintre cele două funcţii.

Consilierii PSD Oana Mirela Iovanovici şi Andreea Martina Mihai au încălcat, cu bunăştiinţă, prevederile art. 88, alineatul (1), litera c), din lege, potrivit căruia “funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

Au fost sesizaţi secretarul municipiului şi prefectul judeţului

Consilierul municipal Adrian Cican a formulat sesizări privind starea de incompatibilitate în cazul celor doi consilieri PSD de la Orşova, iar secretarul municipiului Orşova, Marian Boţilă, a şi întocmit referatele constatatoare pe care le-a înaintat prefectului de Mehedinţi, urmând ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să emită ordinele de încetare a mandatelor, în cel mai scurt timp.

„În exercitarea mandatului de consilier local, începând cu data de 8 iulie 2016, Iovanovici Oana-Mirela a încălcat regimul juridic privind incompatibilitatea, întrucât a deţinut şi deţine simultan atât funcţia de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Consiliului Local al municipiului Orşova, cât şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Orşova”, se arată în sesizarea consilierului Adrian Cican. Iovanovici este angajată ca asistentă medicală în cadrul respectivului serviciu din subordinea CL Orşova.

La rândul său, cealaltă doamnă consilier PSD, Andreea Martina Mihai, împotriva căreia consilierul Adrian Cican a formulat o sesizare, lucrează tot în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, cu contract individual de muncă, în calitate de medic.

În urma referatelor întocmite de secretarul municipiului Orşova, prefectul judeţului Mehedinţi este obligat să emită ordinele de încetare a mandatelor de consilieri locali în cazul celor două doamne consilieri aflate într-o evidentă şi flagrantă incompatibilitate, survenită ca urmare a unui total dispreţ faţă de lege.

 

Citit 10287 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:42
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…