Conferința Județeană a PMP Mehedinți s-a desfășurat duminică, 12 septembrie 2021, la Sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Cultural „Teodor Costescu”. Cei 108 delegați prezenți au ales prin vot secret noua conducere filialei județene, pentru un mandat de 4 ani. După o perioadă de interimat, Ramona Cupă a fost aleasă în unanimitate președinte al PMP Mehedinți. De asemenea, delegații prezenți au ales și echipa Consiliului Executiv Județean PMP, formată din: un secretar general, un secretar general adjunct, 8 vicepreședinți, 6 secretari executivi și un trezorier. Vă prezentăm cele mai importante momente ale conferinței în materialul VIDEO!

Peste 100 de delegați din toate organizațiile locale ale PMP Mehedinți s-au reunit duminică, 12 septembrie 2021, la Conferința Județeană a PMP, pentru a alge noua conducere a filialei. La eveniment au participat: Ion Cupă, vicepreședinte Regiunea Oltenia al PMP, Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, cei doi primari ai PMP din Mehedinți, respectiv, Irina Zoican, primarul comunei Balta, și Emilian Vîlcu, primarul comunei Prunișor, președinții organizațiilor locale.

A fost subliniat faptul că deși partidul nu mai este în Parlament, traversând un moment greu, în PMP Mehedinți sunt oameni de calitate, atașați partidului, care vor să se implice în continuare. De asemenea, s-a menționat și că pe plan local nimeni nu-i poate împiedica pe aleșii PMP Mehedinți să vină cu soluții, iar toți consilierii acestui partid trebuie să își facă treaba pentru binele comunităților lor.

Președinte al PMP Mehedinți a fost aleasă Ramona Cupă, cea care deținea această funcție ca interimar. Ramona Cupă este vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, funcție obținută după ce la alegerile locale de anul trecut a fost aleasă consilier județean pe lista PMP Mehedinți. Consiliul Executiv mai are următoarea componență: 8 vicepreședinți – Dan Cătălin Vatamanu, Costică Balaci, Florin Gagea, Mihăiță Mijache (în calitatea sa de președinte al Organizației PMP Drobeta Turnu Severin), Janina Mijache (în calitate de președinte al Organizației Județene de Femei), Alin Chisăliță (în calitate de președinte al Organizației Județene de Tineret), Irina Zoican și Emilian Vîlcu (în calitatea lor de primari PMP); secretar general – Maria Georgeta Stelescu; secretar general adjunct – Ion Tufiș; 6 secretari executivi - Dumitru Cioană, Claudiu Bărbuceanu, Daniel Trușculescu, Gheorghe Băzăvan, Adrian Moldoveanu și Gheorghe Mucioniu; trezorier – Louis Lucian Moisescu.

Înainte de a se trece la procedura de vot, Ramona Cupă a făcut o radiografie a activității PMP Mehedinți, de la momentul 0 de anul trecut și până în prezent.

„Știm cu toții unde ne aflam atunci când am plecat la drum. La începutul anului trecut am preluat o filială aproape distrusă, fără structuri locale, fără oameni și fără activitate. Nimeni nu ne dădea nicio șansă, mai cu seamă în perspectiva bătăliilor electorale ce aveau să urmeze. Este adevărat că și noi am privit uneori cu teamă către viitor, dar nu ne-am dat bătuți niciodată. Am reușit să închegăm o echipă frumoasă, să construim de la zero organizații locale în aproape toate comunele județului și să elaborăm o strategie pentru campaniile electorale. Mulți dintre cei care sunt astăzi, aici, în această sală, știu foarte bine că nu a fost ușor, că am avut parte de tot felul de provocări și de piedici puse, de cele mai multe ori, de cei care nu ne doreau prezenți în competițiile electorale. Dar noi am știut să ne ridicăm și să mergem mai departe, pentru că am crezut în șansa noastră și pentru că am știut că politica se face cu oameni, iar performanțele se obțin cu încredere în sine, curaj și foarte multă muncă”, a precizat Ramona Cupă.

Testele electorale, date anul trecut au fost determinante pentru PMP Mehedinți. „Primul test electoral dat de noul PMP Mehedinți a fost cel al alegerilor locale, unde am obținut rezultate excelente și am devenit cea de-a treia forță politică de pe scena politică mehedințeană. Am demonstrat tuturor că suntem o forță și că putem cuceri inimile mehedințenilor, printr-o campanie electorală curată, decentă și de bun-simț, în care am venit cu proiecte și soluții viabile. Și am mai demonstrat încă ceva extrem de important: că se poate face politică și fără demagogie și populism, fără promisiuni deșarte și fără ipocrizie. Am venit cu oameni noi în politică, cu soluții reale, cu argumente. Am promovat tineri și specialiști, am făcut o politică a dialogului și a bunului-simț. Iar rezultatele nu au întârziat să apară: În urma alegerilor locale am obținut 2 primari, 3 viceprimari și 46 de consilieri. De asemenea, noi suntem cei care am dus PMP-ul în Consiliul Județean, for pe care partidul l-a ratat la alegerile din anul 2016. Am obținut doi consilieri județeni, iar PMP deține o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți. De asemenea, aleșii noștri locali sunt oameni integri, cu inițiativă și spirit reformator. Să nu pierdem din vedere un amănunt extrem de important: Cei doi primari ai PMP au câștigat în comune conduse timp de 20 de ani de aceiași baroni locali, foarte greu de învins. Și vorbim aici de Irina Zoican – primarul comunei Balta și de Emilian Vîlcu – primarul comunei Prunișor, pe care îi felicit din tot sufletul! Rezultate deosebite am obținut și la alegerile parlamentare. După o campanie la fel de decentă și de sinceră, în care am străbătut întreg județul, le-a prezentat oamenilor idei și proiecte, soluții realiste. Să nu uităm că rezultatele obținute de PMP Mehedinți au plasat filiala în topul primelor patru la nivel național. Dacă PMP ar fi reușit să treacă pragul electoral pentru a intra în Parlament, județul nostru ar fi avut doi parlamentari PMP. Am făcut, așadar, lucruri minunate împreună, am construit o echipă frumoasă și am demonstrat că putem face performanță. Dar mai presus de toate, am reușit să pătrundem în administrația publică locală, acolo unde se iau decizii importante pentru mehedințeni și acolo unde ne putem impune proiectele promovate în campanie”, a mai precizat președintele PMP Mehedinți, Ramona Cupă.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată astăzi! Funcția de președinte al Organizației Județene mă onorează și, deopotrivă, mă obligă! Sunt ferm convinsă că voi reuși, pentru că am alături o echipă minunată și, mai cu seamă, vă am pe dumneavoastră, o echipă unită și destoinică, o echipă deosebită, pe care orice președinte și-ar dori-o alături! Alături de mine am foarte mulți oameni noi în politică, oameni care au venit cu idei și soluții și cu proiecte și care doresc să schimbe modul în care se face politică în România. Eu însumi sunt un om nou în politică și m-am implicat tocmai pentru că îmi doresc să schimbăm societatea, mentalitățile și modul în care se face astăzi politică. Vă mulțumesc pentru încredere și vă aștept alături de mine să construim cel mai frumos proiect politic din Mehedinți!”, a mai adăugat liderul PMP Mehedinți, la finalul lucrărilor Conferinței Județene a PMP Mehedinți.

„Drumul până aici nu a fost deloc ușor, iar dumneavoastră cei cu care am lucrat direct, ca secretar general, dar și în teren, alături de oameni, știți exact de câtă muncă și dăruire a fost nevoie. Am plecat, în martie anul trecut, de la zero, preluând o construcție politică aproape inexistentă pe care a fost nevoie să o dezvoltăm, să o promovăm și o impunem! Astăzi PMP Mehedinți are aleși locali, de la consilieri locali și până la consilieri județeni și vicepreședinte de Consiliu Județean și prin intermediul lor suntem la masa marilor decizii care se iau pentru mehedințeni. Prin aleșii noștri locali și prin pozițiile deținute de aceștia ne putem impune proiectele promise în campania electorală. Alegerile de astăzi sunt deosebit de importante pentru viitorul partidului nostru și pentru proiectul pe care îl vom construi în vederea alegerilor din anul 2024. Împreună vom continua să lucrăm așa cum numai noi știm să o facem și să ne consolidăm poziția pe scena politică locală”, a subliniat secretarul general al PMP Mehedinți, Georgeta Stelescu.

Citit 1315 ori Ultima modificare Luni, 13 Septembrie 2021 11:37
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…