DOI SALTIMBANICI ELECTORALI

În România se moare de CORONAVIRUS, infectarea intracomunitară este în toi, situația este una extrem de gravă, dar asta nu-i împiedică pe politicienii de duzină să clameze, din liniștea propriei sufragerii, de unde intră în direct la diverse televiziuni, încetarea stării de urgență. Este și cazul celor doi saltimbanci ai politicii românești, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Ei au găsit un canal electoral optim.

Nu-i mai bagă nimeni în seamă și nimeni nu se mai uită în gura lor. Au ajuns la scoruri electorale de tot râsul, dar ei nu se lasă! Din liniștea și confortul sufrageriei de acasă, intră în direct la diverse televiziuni și bat câmpii cu argumente de toată jena. Este vorba de cei mai jalnici saltimbanci ai politicii românești, pe numele lor Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Și mai grav, cei doi încearcă un nou canal electoral format, cel mai probabil, din cei care iau amenzi pentru inconștiență, din cei care ignoră recomandările de izolare și, poate, chiar și din cei 9 membri ai familiei din Craiova care au devastat salonul și s-au bătut cu forțele de ordine care îi duceau la spital, din cauza infectării cu COVID 19. Ponta „latră” de câteva zile agresiv că starea de urgență trebuie stopată și că oamenii trebuie să își reia activitățile. Îl acompaniază surd și Călin Popescu Tăriceanu, un alt politician expirat, care a reușit performanța inegalabilă de a ajunge la mai puțin de 3 la sută în sondaje și care, sperăm, în urma viitoarelor alegeri parlamentare, să dispară dracului, pentru totdeauna, de pe scena politică românească.

Ponta și Tăriceanu s-au trezit că, vezi Doamne, este momentul să încetăm starea de urgență și să revenim la viața noastră obișnuită. Ce mai contează că mor oameni, că vârful epidemiei încă nu a fost atins, că încă ne putem infecta cu unul dintre cele mai cumplite virusuri gripale din toate timpurile? Cei doi ciudați politicieni bat câmpii și spun că nu vor vota pentru o nouă stare de urgență, pentru că Guvernul și Președintele trebuie să le dea lor explicații despre cum o să fie și cum o să se facă. Ponta are chiar și 15 întrebări la care Președintele și Guvernul Orban ar trebui să îi răspundă. Băi Ponta, dar cine mama dracului ești tu, ca să ți se dea ție explicații? Când partidele reprezentate de cei doi saltimbanci nu sunt decât două minuscule grupări de presiune, ce mama dracului ar trebui să mai însemne opiniile acestor doi indivizi? Poate știu românii care, după încetarea groaznicei pandemii, vor merge în sfîrșit la vot!

Ponta vrea măsuri de redresare a economiei, vrea infrastructură și vrea, de asemenea, tot soiul de chestiuni care dau bine în ochii alegătorului, deși bietul alegător nu simte că totu e, de fapt, doar praf în ochi. Păi nu mai ții minte, măi saltimbancule, când mergeai cu trenul de mare viteză de la Craiova la București, cu alaiul de presă după tine, fără să scoți o vorbă despre infrastructura feroviară care nu permitea execelarea tuturor performanțelor acelui tren? Nu mai ții minte autostrada pe care o inaugurai, deși știai că nu era gata și care, la scurt timp, a crăpat și s-a prăbușit? Nu mai ții minte toate aroganțele și tupeul domniei tale, din vremea în care erai la USL? Ai uitat, nu? Nu e problemă, îți vor aminti oameni la vot, saltimbancule!

Iată doar câteva din aberațiile lui Ponta

„Oameni care au venit din străinătate și nu au acum unde să se întoarcă, oameni mai în vârstă, care trăiesc din pensie și care intră în categoria aceea pe care domnul Vela nu o mai lasă să iasă din casă, de parcă ar fi ciumați și ne-ar da nouă vreo boală”.

„Nu cred că acesta e scopul stării de urgență, să dăm amenzi la oameni!”.

„Starea de urgență nu e ceva care să ne țină pe noi în casă...”

„Încă 30 de zile să stăm în casă! Da suntem de acord cu starea de urgență, dacă ne lămuriți cu niște probleme esențiale! (...) Oricât de tare ne e teamă de boală, să ne gândim ce facem după!”

„În anul 2020 au murit mai mulți oameni în accidente rutiere, decât de Coronavirus și nu am interzis mașinile!”

„Să încetăm starea de urgență de pe 1 mai! Să muncim se poate! Trebuie cu mânuși, cu mască de protecție, fără să ne bulucim, să mergem să muncim”.

Păi cum dracului să mergem măi șmecherașule să muncim, dacă acolo nu putem păstra distanțarea socială? Ce porcărie de atitudine mai e și asta? Ai impresia că vei lua voturile acestor nefericiți care suferă acum în izolare? Te înșeli, păpușel!

Despre Tăriceanu nu am mai insistat! De fapt, nici nu avea rost să consum literele de pomană! El oricum e pulverizat de istorie și a ajuns atât de neînsemnat, că nici colegii lui din ALDE nu îl mai bagă în seamă.

Citit 1910 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2020 11:15
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…