EFECTELE CANICULEI: UN BĂRBAT A DECEDAT LA LOCUL DE MUNCĂ

Temperaturi teribile la Drobeta-Turnu-Severin, unde un bărbat a făcut un infarct şi a murit în timp ce se afla la serviciu, iar o femeie a ajuns de la creşa la care lucra direct la spital, după ce i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. În ambele cazuri, căldura sufocantă pare să fie vinovată, cei doi oameni clacând din cauza temperaturilor imposibil de suportat, mai ales pentru persoanele cu probleme cardiace.

Ieri, în jurul orei 15, când termometrele depăşeau 36 de grade, ambulanţa a fost solicitată la o creşă din Drobeta-Turnu-Severin. Medicii au fost alertaţi pentru că pacientei, o femeie tânără, de până în 40 de ani, i s-a făcut rău şi a căzut din picioare la locul de muncă. După ce i-au acordat primul ajutor, femeia a fost adusă la unitatea de primiri urgenţe. Medicii spun că a suferit o cădere de calciu pe fondul căldurii sufocante. „Este o pacientă care a prezentat o stare lipotimică, şi în urma căderii a prezentat o plagă la nivel cranio-facial şi am constatat şi o lipsă de de calciu, o hipocalcemie, motiv pentru care i-am administrat tratament de urgenţă, se cunoştea că este cu hipocalcemie, nu a mai făcut tratament în ultima vreme, acum este bine, stabilă hemodinamic şi respirator şi fără probleme”, a declarat Aurelia Veroapeff, medic în cadrul SJA Mehedinţi.

Dacă această femeie a avut noroc, nu acelaşi lucru se poate spune despre un bărbat de 56 de ani. Omul se afla la serviciu la Forsev, când i s-a făcut brusc rău. A apucat doar să-i spună unui coleg de serviciu că nu se simte bine şi a căzut ca secerat. Cel mai probabil a făcut un infarct, tot pe fondul temperaturilor extreme. „Am fost solicitaţi la o întreprindere din Drobeta-Turnu-Severin, unde în timpul activităţii, un angajat a făcut probabil un infarct miocardic, noi când ne-am deplasat la faţa locului era deja în stop cardio-respirator, l-am resuscitat, dar din păcate stopul cardio-respirator a fost iresuscitabil şi am declarat decesul. Din câte am discuta cu colegii, unde lucra nu era o temperatură ridicată, dar a spus unui coleg că nu se simte bine şi imediat, în minutul următor a şi căzut”, a mai spus Aurelia Veropaeff.

Pentru judeţul Mehedinţi urmează alte două zile de foc, deoarece vineri şi sâmbătă se anunţă temperaturi chiar şi de 40 de grade.

Citit 3991 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2017 09:43
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

1 comentariu

  • Link la comentariu Ovidiu Vineri, 30 Iunie 2017 17:51 postat de Ovidiu

    Daca doamna de la ambulanță spune că nu e așa de cald la Forsev, o rog pe dânsa sa meargă și să stea acolo 8 ore normale de munca. Atât trebuie să facă!

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…