Aproape 1000 de severineni au luat parte duminică, la procesiunea de Bobotează, organizată în Portul Drobeta Turnu Severin. Pe o vreme însorită dar destul de friguroasă, doar un temerar s-a încumetat să intre în apele reci ale Dunări să prindă crucea lăsată în apă de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. După ce au asistat la slujba religioasă și sfințirea apei, oamenii au primit aghiasma mare, pe care o vor folosi pentru tot restul anului să-și stropească locuințele.

Preoți și enoriași au pornit în jurul orei 11.00, în alai, de la toate bisericile din Tr. Severin, către portul orașului, unde a început procesiunea de sfințire a aghiasmei mari. A urmat apoi aruncarea crucii sfințite în apele Dunării, pe care a recuperat-o același temerar care s-a aruncat și anul trecut, dar la 13 grade, în timp ce astăzi au fost doar două grade, deși vrema a fost însorită. Cei aproape 1000 de credincioși nu au plecat acasă până au primit apa sfințită, cu care își vor stropi casele timp de un an. După Bobotează, creștinii ortodocși de rit nou îl vor sărbători mâine pe Sfântul Ion, în timp ce pe rit vechi mâine este Nașterea Domnului.

Citit 4295 ori
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…