ACTE FALSE PENTRU BĂTRÂNEŢI NE(LINIŞTITE)

Acuzat că a falsificat documente în baza cărora mai multe persoane au obţinut ilegal pensie, un bărbat din Voloiac va fi trimis în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.


Individul pusese la punct o „maşinărie” de falsificat cărţi de intentitate, iar în schimbul unor sume de bani ajuta diverse personae să obţină pensie, deşi acestea în mod normal nu ar fi avut acest drept. Bărbatul a avut grija ca inclusiv pentru el să falsifice documente care să-i asigure o pensie militară liniştită. „Afacerera”, care numai linişte nu i-a adus, a fost stopată când poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, au efectuat o percheziţie domiciliară la imobilul individului din comuna Voloiac, judeţul Mehedinţi. Acasă la individ au fost găsite, între altele, şi două pistoale, pe care le deţinea illegal.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011 - 2016, persoana în cauză, în schimbul unor sume de bani primite de la mai multe persoane, a falsificat înscrisuri oficiale (cărţi de muncă), adeverinţe privind atestarea vechimiii în muncă şi venturile realizate, pe care ulterior le-a folosit în scopul constituirii dosarelor de pensionare şi obţinerii de sume de bani, reprezentând pensii. În urma percheziţiei domiciliare au fost identificate mai multe înscrisuri necompletate având aplicate ştampile, două arme neletale, precum şi 44 bucăţi cartuşe aferente armelor neletale. Poliţiştii au constatat că armele nu erau înregistrate, iar persoana în cauză nu figura ca deţinător legal de arme şi muniţii. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J.Mehedinţi, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătora Strehaia,cu propunere de luare a măsurilor legale”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al IPJ Mehedinţi.

Citit 1543 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2017 18:11
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…