PREŢUL RCA, PROTEST AMPLU ŞI LA SEVERIN

Peste 120 de autoturisme de taxi, autobuze şi autocamioane au mărşăluit, joi, 15 septembrie2016, începând cu ora zece la Dobeta-Turnu-Severin, în semn de protest faţă de majorarea nejustificată a preţului la poliţele RCA. Oamenii spun că noile tarife îi vor aduce la faliment, deoarece veniturile încasate în urma serviciilor prestate nu mai acoperă cheltuielile cu întreţinerea autoturismelor.

Nu mai puţin de 60 de firme de transport, între care erau zeci de taximetrişti din Mehedinţi s-au alăturat protestului organizat la nivel de ţară. Oamenii au reclamat preţul mare la asigurarea de răspundere civilă, dar şi diferenţele mari de tarife practicate de societăţi. Ei spun că au ajuns să muncească aproape gratis mai bine de o lună ca să plătească RCA-ul şi că se tem de faliment.

„Am plătit 1800 de lei pentru un RCA la acest autoturism cu care prestez servicii de taximetrie. Acest lucru înseamnă că este o lună în care eu muncesc doar ca să plătesc asigurarea, dacă mai adaug impozitele şi asigurările sociale” a declarat un taximetrist care s-a alăturat protestului.

„Am plătit asigurarea 3600 de lei. Este inadmisibil, trebuie să o scadă cumva pentru că sunt prea mulţi bandiţi în ţara acesta. În aceste condiţii nu mai putem face faţă, nu mai avem cum, intrăm pur şi simplu în faliment”, a fost o altă opinie a unui participant la marşul desfăşurat astăzi pe străzile Severinului. „Plătim RCA şi ne întreabă poliţia de RCA, dar atunci când trebuie să ne reparăm maşinile le reparăm pe banii noştri, iar ei ne trimit banii după un an, sau după opt luni cel mai repede. Să nu ne mai întrebe de RCA. Acum în octombrie trebuie să plătesc asigurarea şi mă îngrozesc. Nu mai scot nimic, îmi mor copiii de foame”, a fost la fel de tranşant un alt taximetrist, care a ridicat o problemă foarte gravă şi din păcate prezentă în asigurările din România. Au fost înregistrate zeci de cazuri, dacă nu sunt în care deşi au achitat poliţele RCA, în cazul în care au fost accidente, avariile au fost reparate pe banii celor păgubiţi, iar asigurările au achitat pagubele după săptămâni sau chiar luni bune.

La Severin protestul a fost autorizat de poliţie şi nu a blocat traficul în oraş. Transportatorii au circulat pe prima bandă, iar circulaţia s-a desfăşurat pe celelalte benzi ale bulevardului, dirijată de agenţi de poliţie, condiţii în care nu s-au creat decât mici ambuteiaje.

Citit 956 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2016 02:10
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…