Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Părerile sunt împărțite, însă, până la implementare. Primarul spune că, dacă proiectul va fi un succes, va ieși public și îl va lăuda.

„Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz. Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură și apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că așa va fi, până la sfârșitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluție la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinți Gaz, ca în planul de investiții pe 2020, să includă și extinderea rețelei în zona de locuințe racordate la rețeaua primară”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a participat ca invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local.

„Este o soluție pe care eu astăzi o accept, sunt multe necunoscute în această soluție, dar nu putem bloca o inițiativă ce vine de la alt partid și în special de la domnul președinte Virgil Popescu. Dacă soluția e viabilă și va putea fi pusă în aplicare, la prețul de 250 de lei pe gigacalorie, eu o să ies public și o să laud această inițiativă. Până atunci, sunt sceptic, aștept să văd dacă Mehedinți Gaz poate face acest lucru din punct de vedere financiar. Până acum, Mehedinți Gaz a fost, pe bună dreptate, criticată, inclusiv de PNL, că nu își face datoria în Severin, deodată s-au gândit că pot face ceva pentru acest oraș și vin cu această soluție. Eu unul le urez succes, aștept cu nerăbdare să văd punerea ei în practică și în momentul în care primul severinean va plăti 250 de lei pe gigacalorie, o să ies public și o să laud acest proiect, până atunci sunt sceptic, să vedem cum se va pune în practică”, a precizat, la rândul său, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Inițiatorii susțin că, prin aplicarea acestui proiect pilot, costul maxim al unei gigacalorii, pe timp de iarnă, va fi de 250 de lei.

Ambele declarații pot fi ascultate în materialul video aflat deasupra textului!

Citit 1015 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 14:54
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…