Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vizitat Sucursala Porțile de Fier a HIDROELECTRICA, unde a abordat și problema delicată a angajaților de la HIDROSERV. Situația acestora urmează să se îmbunătățească, începând de anul viitor, a promis oficialul.  (Vezi ce a declarat ministrul, în VIDEO deasupra!)

Prezent în Mehedinți, la sfârșitul săptămânii trecute, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a efectuat o vizită de lucru la Sucursala Porțile de Fier a HIDROELECTRICA. Ministrul mehedințean a declarat că a discutat aplicat și despre situația gravă de la HIDROSERV, firma care efectuează mentenanța hidrocentralei în condiții de subfinanțare cronică. În opinia oficialului guvernamental, din ianuarie 2020 situația de aici se va îmbunătății, iar societatea de mentenanță va primi bugetul normal pentru o activitate eficientă.

Ministrul Economiei a mai declarat și faptul că dosarul transformatorului care a luat foc în vara anului 2018 la Porțile de Fier I va fi analizat cu maximă atenție și se vor găsi cauzele ce au fost la un pas de a provoca o catastrofă de proporții.

Angajații de la HIDROSERV s-au aflat în grevă japoneză la începutul lunii noiembrie, când s-au plând de o serie de disfuncționalități majore în activitatea lor și de subfinanțare. De asemenea, foarte multe dintre lucrările de mentenanță de la cea mai mare hidrocentrală din România nu se efectuează cum trebuie, datorită problemelor de la HIDROSERV.

Citit 2623 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu Cristi Marți, 10 Decembrie 2019 09:37 postat de Cristi

    Sunt destui sforari si prin Hidroserv,unii care taie frunze pe salarii mari,altii care nu fac nimic daca nu le pica ceva,altii care se fac ca fac. Sunt lupii moralisti pe facebook, dar in realitate ei nu vor sa se adapteze legislatiei in vigoare, normelor si conditiilor de munca. Mai sunt unii negociatori de lucrari care negociaza lucrari complexe pe bani putini, cu toate ca hidro te roaga cu sume mai bune, ei sunt gica contra...Sau stiind bine ca unele lucrari simple sau complexe nu ai cum sa le executi fara scule si utilaje, ei negociaza si avioane. Nu stiu cat ne v-a mai suporta si cei de la Hidro cu asa lipsa de dotare. Daca cineva vrea sa ma contrazica , sa arate cand s-au verificat ultima data , dau un exemplu.. micrometrele..Nu vorbim aici de ce au unii pe inventare nefunctionale sau altii acasa. Asteptam ... asteptam, sunt probleme si cu cei greii de cap.. fiindca sunt multii si culmea, lucreaza de ani de zile si inca nu stiu cu ce se mananca.Diferentele de salarii intre hidro si hidroserv este prea mare.Cea mai buna solutie pentru Hidroelectrica este internalizarea. SIGURANTA IN FUNCTIONARE A SISTEMULUI HIDRO.1.Nu mai platesti Tva pe lucrarii de mii de lei, siguranta sistemului, 2. Asigurarea cu baza materiala corespunzatoare, 3. Instruirea si calificarea personalului in concordanta cu tehnologia noua, etc . .Riscul major in viitorul apropiat, disparitia specialistilor. Plecarea la pensie,plecarea din motive financiare... nu poti sa stai intr-o societate unde un specialist castigiga cat un sofer.. dupa 30 de ani de munca.

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…