Autorităţile din Corcova le încasează oamenilor, de doi ani, 50 de lei de familie taxă pentru gunoi, dar localnicii nici nu mai ştiu de când nu au văzut prin sat o autospecială care să ridice deşeurile.

Plătesc taxă pentru ridicatul gunoiului, dar deşeurile ajung tot la marginea satului. Este povestea sătenilor din Vlădăşeşti - Mehedinţi, care pun că deşi de doi ani primăria le cere bani pentru salubritate, acesta este doar pe hârtie, pentru că banii i-au dat, dar nimeni nu a văzut vreo maşină de gunoi care să ajungă în sat. Oamenii spun că nici nu pot plăti impozitul dacă nu achită cei 50 de lei taxa de gunoi, dar sunt revoltaţi că li se iau banii pentru un serviciu pe care nu îl au.

„Este cel de-al doilea an în care ni se cerr taxele pentru gunoi şi nu a venit nimeni să ridice deşeurile şi nici nu avem unde să le punem”, spune o localnică revoltată. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile ştiu să încaseze banii, dar o autospecială pentru ridicatul gunoiului oamenii nu au văzut prin localitate şi nici containere nu au.

„NU avem niciun tomberon, dar ni se cer bani în schimb. Să se facă contract cu firmă, care să vină să aducă tomberoane şi după aceea suntem de acord să plătim, ca toată lumea. Maşina de gunoi a ajuns doar o dată în sat, anul trecut, dar nu a avut ce lua, dacă nu avem tomberoane”, spune un alt sătean.

Oamenii nici nu pot refuza plata pentru ridicatul gunoiului pentru că altfel nu li se primesc banii de impozit. Iar gunoiul ajunge la marginea satului. „Cum să nu plătim gunoiul, pentru că altfel nu ne ia banii pentru impozite, dar de ridicat nu îl ridică nimeni, pentru că au spus că ei nu pot băga maşina (n.n. autospeciala pentru ridicat deşeurile) pe uliţe pe la noi, că maşina e mare”, continuă revoltat un alt localnic din Vlădăşeşti.

Culmea, cei de la primărie recunosc că încasează banii pe un serviciu de care oamenii nu beneficiază şi că n-au găsit soluţii ca deşeurile să fie ridicate. „Au dreptate oamenii, unii au făcut cereri să-i scadă de la plata gunoiului, că nu urcă maşina niciodată. Dar acum, că vom face asfalt pe una din uliţe, ar trebui să intre că nu mai au încotro, nu mai pot să spună că nu pot să intre, că nu pot să întoarcă, că nu au unde să întoarcă, trebuie să intre să le ia gunoiul la oameni”, spune Benone Punic – viceprimarul comunei

Situaţia nu este sigulară în Mehedinţi, sunt mult mai multe localităţi unde deşeurile nu se ridică, deşi localnicii sunt obligaţi să achite taxa de salubritate. Oamenii speră că problema se va rezolva când va fi pus în funcţiune sistemul de management şi colectare selectivă a deşeurilor. Atunci fiecare gospodărie din Mehedinţi va trebui să primească tomberoane pentru depozitarea deşeurilor. Numai că acest serviciu stă închis de doi ani, iar demerusrile pentru punerea lui în funcţiune se desfăşoară în ritm de melc.

Citit 2933 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 00:21
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…