Anvelopele de vară - Cât de des trebuie schimbate?

O întrebare care apare adesea la toți proprietarii de mașini este: cât de des trebuie schimbate anvelopele? Însă, fiecare expert îți va oferi răspunsuri diferite. Asta se întâmplă pentru că NU există un răspuns “unic” la această întrebare. Răspunsul depinde mai mulți factori.

În continuare poți afla care sunt principalii factori care influențează schimbarea anvelopelor de vară:

Uzura benzii de rulare

Dacă simți că volanul vibrează în timp ce conduci, acesta este un posibil semn că anvelopele sunt uzate inegal. De asemenea, este probabil ca geometria roților să NU fie reglată cum trebuie. Dacă ultima problemă este rezolvată și există încă vibrații, anvelopa este deteriorată și trebuie înlocuită cât mai curând posibil.

De asemenea, producătorii de anvelope folosesc diferite indicatoare de uzură a benzii de rulare. Acestea pot fi niste semne de design amplasate pe exteriorul cauciucului. Atunci când aceste semne nu mai sunt observabile, poate fi un indicator de uzură.

Dacă nu există un astfel de indicator (un logo, un pătrat, un triunghi, etc), se poate determina gradul de uzură prin măsurarea roții în locurile în care urmele de uzură sunt cele mai vizibile. Spre exemplu, pentru anvelopele de vară limita admisă este de 1,6 mm. Însă, vei dori să utilizezi un aparat de măsurare al anvelopei pentru a te asigura că măsurătorile sunt exacte.

Kilometraj vs. durată

Unii experți îți vor spune că ar trebui să îți schimbi anvelopele la fiecare 5-10 ani. Însă atunci când folosești mașina personală pentru a efectua periodic deplasări în interes de serviciu, este necesar să iei în considerare numărul de kilometri parcurși.

De exemplu, în funcție de marcă și de model, cauciucurile de vară pot rezista oriunde între 25.000 și 50.000 de kilometri, înainte de a fi necesar să le înlocuiești.

Diferența de kilometri parcurși depinde în mare măsură de modul în care au fost folosite anvelopele și de condițiile meteorologice la care au fost supuse - cum ar fi modul în care a fost depozitată mașina.

Pentru că fiecare șofer se confruntă cu condiții diferite și are grijă de mașină în mod diferit, trebuie să fii conștient de propriile obiceiuri de condus, pentru a te asigura că înlocuiești anvelopele atunci când este necesar.

Chiar dacă cunoști aceste detalii, vei dori să consulți un profesionist calificat pentru controale anuale. De asemenea, dacă ai anvelope de rezervă pentru mașină și acestea ar trebui să fie supuse inspecției.

Procedând astfel, vei extinde durata de viață a anvelopelor și nu va trebui să le schimbi atât de des. Este mai bine să fii în siguranță, decât să îți pară rău că nu ai înlocuit anvelopele la timp.

Totodată, este mai bine să înlocuiești toate cele patru anvelope, inclusiv piesele de schimb și să alegi același brand și model pentru toate. De exemplu, poți cumpăra online anvelope de vară marca Austone de la Anvelope-oferte.ro, pentru a beneficia de o performanță superioară și o durată de viață extinsă.

În concluzie, există doi factori principali care influențează momentul înlocuirii anvelopelor. Dacă ții cont de ei, totul va fi mult mai simplu, iar tu vei fi în siguranță!

Sursa Foto: Pexels.com

Citit 576 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…