Cum să porți corect șosetele. Ghidul bărbatului stilat

Se întâmplă deseori ca unii bărbați să compromită ținuta pe care o poartă din cauza șosetelor nepotrivite pe care au ales să le asorteze. Când vine vorba de regulile de bună purtare a șosetelor, acestea nu sunt foarte multe, însă sunt câteva esențiale de care este bine ca un bărbat să țină cont atunci când alege aceste accesorii. De exemplu, anumite modele de șosete se potrivesc în anumite ocazii în timp ce unele culori nu ar trebui purtate niciodată la anumite ținute.

Pentru a te asigura că nu îți sabotezi singur propriul look, iată un scurt ghid cu câteva reguli simple de a purta cât mai corect șosetele la ținutele pe care le alegi.

Nu purta niciodată șosete albe la ținute elegante

Una dintre cele mai grave greșeli de stil – șosetele albe la costume elegante. Atunci când porți un costum elegant, închis la culoare și o pereche de pantofi negri este practic interzis să alegi șosete albe pentru o astfel de combinație elegantă.

Șosetele albe sunt însă perfecte pentru mersul la sală și la echipamentul sport. Șosetele albe pot fi de asemenea purtate la activități în aer liber sau când ieși la alergat. În afară de echipamentele sportive și la cele de casă, la care le poți purta, în rest șosetele albe nu ar trebui integrate în ținutele unui bărbat.

Poartă șosete elegante la ținute la fel de elegante

Atunci când urmează să porți o pereche de pantofi eleganți, pur și simplu nu poți opta pentru șosete sport, indiferent de culoare. Nu este suficient nici ca șosetele să fie negre. Alege o pereche de șosete elegante realizate din materiale fine care să fie în aceeași linie elegantă ca restul ținutei.

Asortează șosetele cu pantalonii, nu cu pantofii

Atunci când porți pantaloni eleganți, costum sau pantaloni casual, culoarea șosetelor trebuie să se asorteze cu pantalonii, nu cu pantofii cu care ești încălțat. Pantalonii negri se asortează cu șosete negre, iar cei maro cu șosete maro. Alege cu atenție șosetele pentru pantalonii în alte nuanțe.

Poți chiar proba mai multe perechi de șosete pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu pantalonii. Când ești în dubiu, alege de fiecare dată o nuanță mai închisă. Este important să asortezi cât mai corect șosetele și pantalonii, pentru că dacă acestea ajung să se vadă, atunci când stai jos de exemplu, va face ca întreg outfitul să pară mai sofisticat.

Cumpără șosete noi cât mai des

Cumpără șosete noi de câte ori ai ocazia. Nu este nevoie să cumperi un stoc întreg și nici o colecție întreagă de șosete, însă ar trebui să cumperi câteva perechi noi o dată la cel puțin șase luni. Șosetele sunt piese pe care le porți destul de frecvent și chiar și cele făcute din cele mai calitative materiale ajung să se deterioreze.

Poartă șosetele cât mai bine întinse pe picior

Șosetele rulate sau adunate în jurul gleznei sunt o altă greșeală vestimentară de evitat. Partea de jos a piciorului va arăta ciudat, glezna va părea groasă și va avea un aspect inestetic. Poartă șosetele cât mai bine întinse pe picior, pentru că în acest fel vei obține o siluetă fină și bine conturată a picioarelor.

Nu purta șosete cu pantaloni scurți

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli din punct de vedere vestimentar – șosetele cu pantaloni scurți și eventual pantofi casual. În cele mai multe cazuri, șosetele ajung să fie și rulate sau îndoite în așa fel încât să nu fie prea lungi și să acopere mare parte din picior, iar aspectul general al ținutei va fi deplin compromis. Sunt cazuri în care șosetele pot fi purtate cu pantaloni scurți, dar ne referim din nou la echipamentul sport și la activitățile sportive, când această combinație este permisă.

Citit 903 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 18:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…