4 destinații aparte pentru vacanță sau luna de miere, din septembrie până în aprilie

Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie, poți din nou să iei în calcul destinații care au devenit aproape inaccesibile în ultimul an și jumătate, pentru vacanțe, indiferent de anotimp. Dacă nu ai apucat încă să îți faci concediul, știut fiind faptul că omul gospodar își face vara sanie și iarna car, următorul articol îți va aduce puțină inspirație pentru călătorie, fie ea în scop de relaxare, explorare sau chiar pentru o lună de miere.

Concediul sau luna de miere din extrasezon, ar putea părea că sunt lipsite de opțiuni spectaculoase, însă nu trebuie să fie așa. Și nu este vorba de vacanțele de schi, sau concerte de Crăciun, deși nici acestea nu sunt tocmai de ignorat. Dar dacă în emisfera nordică vremea tinde sa nu fie prietenoasă, nu același lucru se poate spune despre emisfera sudică.

Patru destinații foarte diferite ce te pot inspira pentru un concediu sau o lună de miere cu totul specială

America de Nord – Republica Dominicană

Pentru o destinație magică, un amestec de plaje tropicale și ape transparente de un albastru incredibil, Caraibele reprezintă locul ideal din luna Decembrie până în luna Aprilie. Nu este de mirare că multe agenții tour-operatoare, precum Karpaten.ro, oferă chartere pentru Republica Dominicana, precum și pachete complete de vacanțe. Republica dominicană oferă o multitudine de opțiuni atât pentru cuplurile active care pot practica aici foarte multe sporturi de apă, pot face scuba, înota cu delfinii și stelele de mare, pot vizita atracții locale, peșteri sau plantații de trestie de zahăr, dar și pentru cei care vor să se relaxeze sub un palmier pe o plajă aproape sălbatică, sau să ia o cină romantică împreună cu partenerul, la lumina lumânărilor.

Africa – Serengeti și insula Pemba

Dacă la prima vedere o lună de miere în Africa poate părea mai puțin tentantă, iar safari-ul nu este neapărat o activitate romantică, în realitate foarte multe destinații oferă pachete destinate cuplurilor, incluzând printre altele cină în doi în mijlocul savanei, sau pe o plajă retrasă, dar și tratamente de lux în spa-urile diverselor resorturi sau un zbor în balonul cu aer cald. Propunerea noastră este o vacanță în care să explorați atât o insulă specială din arhipelagul Zanzibar, insula Pemba, potrivită pentru relaxare plaje și reîncărcarea bateriilor, cât și Serengeti, pentru un safari amestecat cu experimentarea bucătăriei Swahili autentice.

Oceania – noua Zeelanda.

O vacanță sau chiar lună de miere în Noua Zeelandă te poate aduce într-o destinație pe cât de puțin cunoscută pe atât de spectaculoasă. Peisaje de munte care îți vor tăia respirația, plaje impecabile, lacuri, râuri, gheizere, păduri, sunt atracțiile naturii care completează o moștenirea culturală Maori.

Europa - Bruxelles

O altă destinație mai puțin evidentă, Belgia poate surprinde plăcut călătorul care își petrece concediul vizitând orașele cu iz medieval, superb conservate, bucătăria excelentă din restaurantele locale, dar și oportunitățile de shopping prezente peste tot, pot oferi tot atâtea opțiuni de activități chiar și în afara sezonului turistic.
Așadar, dacă te numeri printre cei care vara aceasta nu au apucat să se odihnească sau să se bucure de călătorii, atunci un concediu în perioada următoare poate fi oportunitatea perfectă de relaxare, sau de explorare în locuri și destinații de excepție, chiar și în anotimpul rece.

Sursa foto: Unsplash.com

Citit 808 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…