Hoţiile a doi indivizi, care au spart în ultimele luni mai multe apartamente în Drobeta Turnu Severin, s-au încheiat brusc, stopate de poliţiştii din Mehedinţi. Hoţii au fost prinşi în flagrant, exact când ieşeau cu prada dintr-o locuinţă. Bijuterii din aur, ceasuri şi bani, în valoare de 10.000 de lei, furaseră bărbaţii din apartamentul ai cărui proprietarii erau plecaţi de acasă.

Hoții au intrat într-un apartament aflat la etajul întâi al unui bloc de pe strada Kiseleff din Drobeta Turnu Severin, în timp ce proprietarii nu erau acasă. Cu o foarfecă și o rangă au forțat ușa de la intrare și au început să caute prin casă. Au furate câteva zeci de mii de lei, mai multe bijuterii și ceasuri. Nu au bănuit nicio clipă că la ieşire îi aşteapă polițiștii mehedințeni și cei ai Direcției Operaţiuni Speciale a Poliției Române, care aveau informații despre intenţia celor doi.

„În jurul orei 22, poliţiştii au prins în flagrant doi bărbaţi de 37 şi 49 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce sustrăgeau mai multe bunuri dintr-un apartament. Asupra acestora au fost găsite bijuterii, bani, ceasuri, precum şi obiecte artizanale folosite la efracţie. Persoanele în cauză a fost conduse la sediul unităţii pe poliţie, pentru audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat. Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tr. Severin, în vederea luării măsurilor legale”, a declarat Mădălina Viziru – purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

I s-a înfipt piciorul în ţeapa porţii pe care a escaladat-o în toiul nopţii

Tot noaptea trecută, un om de afaceri din Tr. Severin a fost trezit în toiul nopţii de poliţişti. Bărbatul a aflat că un individ, care a vrut să-i sară gardul, şi-a prins piciorul în una dintre ţepile de fier ale porţii şi nu a mai reuşit să scape decât după ce au venit descarcerarea, ambulanţa, poliţia. Pentru că i se pare suspect ca un individ să-i sară gardul în mijlocul nopţii, bărbatul bănuieşte că acesta ar fi încercat să intre peste el şi soţie în casă. „Noaptea trecută, în jur de ora 2.30, am fost trezit din somn, zarvă mare, am ieşit afară, la poartă erau poliţia şi salvarea. Am deschis poarta mare şi un individ era agăţat în gard. Pur şi simplu am rămas surprins. Individul stătea acolo de o jumătate de oră. A venit descarcerarea, au tăiat poarta, l-au scos din gard şi a venit ambulanţa şi l-a dus la spital. Este de domeniul fantasticului, în centrul oraşului, dacă aici în centru trebuie să avem grijă mare, dar cetăţenii ceilalţi care stau la periferie. Rămăsese agăţat n poartă şi poarta a fost tăiată de oamenii de la descercerare. Cred că era şi rănit, că se vede sânge pe aici pe jos. I-a intrat piciorul şi când să îl scoată, nu a mai putut. Nu a intrat în casă pentru că a rămas agăţat, dar cred că avea complici, pentru că probabil a vrut să deschidă poarta la ceilalţi, ca să intre toţi peste mine în casă. Se înmulţesc furturile din ce în ce mai mult, se pare că asta este, fenomenul infracţional ia amploare, trebuie făcut ceva să stăpânească acest fenomen”, a declarat Gheorghe Păuna.

Incidentul este relatat şi într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii ISU Mehedinţi: „Vineri, 26.05.2017, la ora 02:00, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare, în municipiul Dr. Tr. Severin, la intersecția străzilor Crișan şi Adrian, pentru salvarea unei persoane rămasă blocată pe un gard la o înălțime de circa doi metri. La sosirea forțelor de intervenție, persoana se afla suspendată pe gard, având piciorul străpuns de un element decorativ confecționat din fier. Pompierii au acționat cu accesoriile din dotare pentru tăierea elementului decorativ, persoana fiind coborâtă de pe gard și predată ambulanței S.A.J., care a transportat-o la U.P.U. din Dr. Tr. Severin”.

Poliţiştii spun că individul are 22 de ani, este din Caraş-Severin şi nu are antecedente penale. El le-ar fi povestit că este cazat la un hotel din Tr. Severin, era băut şi a sărit gardul pentru că s-a speriat de nişte persoane. A fost transportat la spital, fiind rănit la picior, dar cercetările oamenilor legii continuă până la stabilirea împrejurărilor în care a ajuns individul în gard.

Citit 1967 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2017 11:51
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…