Un copil de numai şapte ani a fost agresat de tatăl unui coleg, în drumul de la şcoală către casă. Scenele s-au produs pe uliţele satului Oreviţa Mare şi au fost filmate cu un telefon mobil.

Totul ar fi pornit de la o ceartă între băiat şi fiul agresorului. Acesta din urmă i-a spus tatălui său despre discuţia cu colegul său. În loc să rezolve problema mergând la bunica băiatului, bărbatul i-a ţinut acestuia calea pe o uliţă, în drumul spre casă şi şi-a făcut singur dreptate, agresându-l şi ameninţându-l pe copil. Acesta s-a dus acasă şi nu a spus o vorbă buncii, numai că întreaga scenă a fost filmată cu un telefon mobil şi a ajuns pe Internet. Pe imagini se observă cum bărbatul de 32 de ani îl prinde de haine pe copil şi după ce îl ameninţă, îl împinge violent, iar acesta se prăbuşeşte la pământ. Minorul este în grija unei bunici, deoarece părinţii sunt despărţiţi şi mama este plecată în Italia. Familia micuţului nici nu ar fi aflat de întreaga poveste dacă filmarea nu era văzuză pe reţeaua de socializare mătuşa băiatului, aflată în Germania.

„Sâmbătă seară, fiica mea, care este în Germania, mă pune să deschid Internetul ca să văd o filmare! Îmi spune, vezi că un individ îl bate pe Denis. Am deschis imaginile şi fiica mea cea mică l-a recunoscut că este vorba de un consătean care îl bătea pe nepoţel. Se vede şi pe filmare cum venea de la şcoală, că s-ar fi certat copiii la şcoală, nepoţelul meu cu nepoţelui lui şi el a vrut să-şi facă singur dreptate. În loc să vină să anunţe poliţia sau pe mine că locuiesc în Vânju Mare, sau pe mamaie, care are grijă de acest copil… Nu este deloc normal cum a procedat. I-a ţinut calea la copil pe o potecă şi putea să-l omoare. Mamaie îl aştepta pe copil să vină de la şcoală şi el, dacă se lovea cu capul de o piatră. Denis nici nu a spus, de frică, ce s-a întâmplat. Asta s-a întâmplat de marţi şi abia sâmbătă seară am aflat de la fata mea”, spune revoltată Gheorghiţa Geta, mătuşa băiatului agresat.

Denis se află în grija bunicii deoarece părinţii lui sunt despărţiţi. De tatăl său nu se ştie nimic, iar mama etse plecată la muncă în Italia. Cea care îl creşte, adică bunica, spune că a rămas înmărmurită când a văzut agresiunea asupra nepotului său. „Vă daţi seama că am început să plâng când am văzut filmarea, nici nu puteam să mai vorbesc, pentru că eu am grijă de el. Eu m-am îngrijit şi de actele lui, că părinţii lui sunt despărţiţ. Nu a făcut bine ce a făcut, de ce să-l bată? Aş putea şi eu să-l bat pe băiatul lui, dar nu ne putem face singuri dreptate, legea trebuie să facă dreptate. Trebuia să vină să-mi spună mie sau fiicei mele, dacă l-a supărat cu ceva. Eu aşteptam copilul că vine acasă şi copilul îl găseam mort şi nu ştiam de unde să-l iau. A venit supărat acasă şi plin de sânge pe flaneluţ, că a zis că pe mâini s-a spălat. Nici nu mi-a spus ce s-a întâmplat, mi-a spus că i-a pus un copil piedică la şcoală şi căzu. Şi pe ghiozdan are sânge, cum a dat cu el, cum l-a ridicat şi l-a aruncat” spune Lucreţia Bragă, bunica băiatului.

Desigur, femeia a depus o plângere împotriva individului, care s-a ales cu dosar penal, iar poliţiştii au demarat o anchetă. „Poliţia oraşului Vânju Mare a fost sesizată de către o persoană de sex feminin, în vârstă de 67 de ani din oraşul Vânju Mare, cu privire la faptul că nepotul său, în vârstă de 7 ani, a fost lovit şi ameninţat de un bărbat din aceeaşi localitate. Având în vedere cele sesizate, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Vânju Mare care au stabilit faptul că la data de 16.05.2017, în jurul orei 13:00, bărbatul în vârstă de 32 de ani, în timp ce se afla pe o uliţă a satului Oreviţa Mare, l-a lovit cu palma în zona feţei şi l-a ameninţat cu acte de violenţă pe minorul în vârstă de 7 ani, pe motiv că acesta a avut un conflict cu fiul său. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pentru audieri, luându-se, totodată, legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi. De asemenea, minorul a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Mehedinţi pentru examinare de specialitate. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare”, se precizează în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Citit 1523 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 12:48
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…