A fost rupere de nori peste două sate din Mehedinţi, noaptea trecută, unde au căzut peste 120 de litri de apă pe metrul pătrat în mai puţin de două ore. Din cauza cantităţii mari de precipitaţii, rigolele de pe marginea drumurilor nu au mai făcut faţă şi torenţii au năvălit în grădinile, curţile şi beciurile sătenilor. Şase gospodării şi un drum comunal din două sate aflate apropierea oraşului Strehaia au fost inundate.

Cel mai grav afectată a fost localitatea Ciochiuţa. Oamenii spun că a plouat de parcă s-a rupt cerul, iar după circa o oră de ploaie torenţii strânşi de pe dealuri au depăşit rigolele şi au intrat în curţi şi beciuri. „A plouat foarte tare, torenţial şi şanţurile nu au mai făcut faţă. Apa strânsă din două părţi nu a putut ieşi pe o gură de scurgere care era subdimensionată şi s-a întors în curţile noastre, ne-a inundat pe toţi”, a declarat un localnic din Ciochiuţa. În aceeaşi localitate, apa a intrat în două beciuri. „A dat potop, ce să mai, dacă apa a intrat în beci. Era apa aicea de un metru deoarece nu au mai făcut faţă canalele să o preia. În beci aveam şi eu vreo trei bidoane de brânză, câteva cartoane de ouă, vin, am pierdut totul, ce să mai”, a fost declaraţia unui bătrân. „A plouat abundent şi o cantitate foarte mare de apă în timp scurt, iar rigolele nu sunt făcute să preia o cantitate atât de mare de apă şi la ploaia aceasta este drept că nu au făcut faţă, într-adevăr. S-au mai înfundat şi din cauza aluviunilor şi au fost câteva probleme”, a declarat un alt localnic din Ciochiuţa.

La o primă evaluare, apa a intrat în cinci gospodării în satul Ciochiuţa. Afectate au fost şi un drum comunal, o gospodărie şi cimitirul din satul Hurduceşti. „A plouat cu peste 120 de litri pe metrul pătrat şi este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de problemă în acestă zonă, avem cel puţin cinci gospodării afectate, două beciuri în care a intrat apa, în satul Ciochiuţa, iar în localitatea Hurduceşti, la o familie a intrat apa în curte, fără să afecteze locuinţa, un drum comunal a fost inundat pe o porţiune de 100 de metri, unde apa a fost de jumătate de metru, iar undeva în zona şcolii, cimitirul a fost inundat”, a declarat Daniel Vârşog, viceprimarul Oraşului Strehaia.

Ca să evacueze apa din gospodării, sătenii din Ciochiuţa au solicitat pompierii, care au intervenit cu o autospecială şi mai multe motopompe şi au scos apa din două beciuri.

Judeţul Mehedinţi a fost şi săptămâna trecută lovit de inundaţii şi grindină, care a distrus culturile de pe zeci de hectare.

Citit 2752 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 04:58
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…