IMPACT CU MAŞINA DE DE VALORI

Un şofer neatent din oraşul Târgu Jiu nu a stat la stop şi a produs un accident într-o intersecţie din Drobeta. Bărbatul a lovit în plin o maşină de valori care se îndrepta către o bancă, iar în urma impactului autovehiculul s-a răsturnat. Şoferul, dar şi un pasager aflat în maşina de valori au fost răniţi, acesta din urmă fiind transportat la spital, pentru că acuza dureri la coloana vertebrală.

Maşina de valori înmatriculată în Bucureşti se îndrepta către o bancă, de unde urma să ridice bani, pentru că era ora închiderii. Se deplasa pe o stradă cu sens unic şi la o intersecţie, şoferul de 30 de ani nu a observat indicatorul stop şi nu a oprit. A intrat în plin din lateral în vehiculul blindat. Şoferul acestuia nu l-a mai putut controla, a intrat în balans şi s-a răsturnat. „Veneam din jos, pe strada cu sens unic (n.n. Mareşal Averescu) şi aici la intersecţie şoferul din maşina aceea nu mi-a acordat prioritate. Nu aveam viteză dar nu am mai reuşit să redresez maşina. Ne-a lovit la mijloc, ne-am răsturnat şi ne-am oprit după ce am mai mers târâş vreo 20 -25 de metri. În rest nu mai ştiu să vă spun nimic, pentru că nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Eram patru în maşină şi am ieşit pe turelă. Un coleg a fost uşor rănit şi acum este în salvare”, ne-a declarat şoferul maşinii de valori.

Norocul unui bărbat aflat pe scaunul din dreapta în maşina de valori a fost că autovehiculul era blindat. Omul spune că a văzut moartea cu ochii. „Mergeam către o bancă deoarece trebuia să ridicăm nişte valori. Ne-am trezit loviţi, eu eram în partea dreaptă pe scaunul din faţă şi maşina s-a răsturnat pe partea mea. Am mers târâş pe asfalt, a fost un moment groaznic, dacă nu erau geamurile blindate eram mort acum”, a declarat unul dintre agenţii de securitate care însoţea autovehiculul.

În urma accidentului au fost rănite uşor două persoane, dintre care una a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. „Este vorba de un accident rutier din care au rezultat două victime, ambele sunt stabile hemodinamic şi respirator, una prezintă un traumatism cranian, fără pierderea de cunoştinţă, iar cealaltă victimă prezintă un traumatism lombar, fără afectarea funcţiilor vitale”, a declarat Marin Iorga, medic în cadrul Ambulanţei Mehedinţi.

Poliţiştii au demarat o anchetă, dar conform primelor verificări este vorba de o neacordare de prioritate. „Poliţia Municipiului Drobeta-Turnu-Severin a fost sesizată cu privire la faptul că pe Strada Mareşal Averescu s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane. În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că şoferul autoturismului înmatriculat în judeţul Gorj nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier „oprire”, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu autoutilitara de transport valori care se deplasa pe Strada Mareşal Averescu”, a declarat Marius Mihalache din cadrul Poliţiei Rutiere Drobeta-Turnu-Severin.

Banii din maşina de valori au fost preluate de o altă autospecială blindată, pentru a fi transportați în siguranţă.

Citit 2817 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 00:42
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…