ACCIDENT DRAMATIC, TATĂL MORT, FIUL LA UN PAS DE MOARTE

Accident dramatic în apropierea fostei vile de protocol de la Gura Văii. Un mastodont încărcat cu piatră a rămas fără frâne, a scăpat de sub control când cobora pe o pantă cu înclinare mare şi s-a izbit violent de un alt camion care staţiona. În accident, un bărbat a fost strivit şi a murit pe loc, fiul lui a fost rănit iar şoferul autocamionului a ajuns la spital. Accidentul s-a produs într-o carieră de piatră aflată la marginea oraşului Drobeta-Turnu-Severin, la doi paşi de fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu.

Locul în care până în 1989 nu trecea nici pasărea a fost transformat acum într-o carieră din care se excavează piatră. După ce a fost încărcat cu peste 40 de tone de rocă, mastodontul a coborât pe un drum cu declivitate foarte mare, pe care a rămas fără frâne. Ca să evite o tragedie, pentru că era pericol să facă praf mai multe case, şoferul a tras de volan şi a intrat într-o grămadă de piatră. Numai că bolidul şi-a continuat drumul, s-a răsturnat şi s-a oprit după zeci de metri într-un alt camion care aştepta parcat pentru încărcare. Din nefericire, un bărbat, fiul său şi alte două persoane stăteau de vorbă pe marginea drumului şi s-au nimerit chiar în calea autotrenului. Dacă fiul şi ceilalţi doi oameni au reuşit să se ferească şi au scăpat ca prin minune cu viaţă, tatăl său a fost prins şi strivit între cei doi bolizi şi nu a mai avut nicio şansă să scape. Tragedia putea lua însă proporţii dacă o femeie nu reuşea să-i atenţioneze pe cei patru oameni. „Dacă nu eram eu erau toţi patru morţi. Pentru că eu venisem să-l chem pe soţul meu la masă şi ăsta era oprit acolo şi o dată plecă maşina singură şi eu ţipai la soţul meu. Doi erau acolo şi omul acela pe care l-a omorât era în partea cealaltă. El după aceea trase de volan şi se auzi bubuitura. A rămas fără frâne”, a declarat o femeie martor la întregul accident.
.
La locul dramei s-a deplasat o echipă de la Poliția Rutieră, care a declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de circulație. „În urma primelor cercetări s-a stabilit faptul că şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit a părăsit partea carosabilă şi a acroşat doi pietoni care se aflau pe acostamentul drumului public, după care şi-a continuat deplasarea în canalul d ecolectare a apei pluviale, unde s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului autocamionului şi a unui pieton, precum şi decesul unuia dintre pietoni”, declarat Marius Mihalache - Biroul Poliției Rutiere Mehedinți.

Poliţiştii vor extinde ancheta și în cdrul firmei al cărei camion a răms fără frâne. Oamenii legii vor cerceta dacă autovehiculul avea starea tehnică la zi și care au fost motivele pentru care i-au cedat frânele.

Citit 2012 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2016 23:34
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…