PENSIONAR PRINS ÎN FLAGRANT, PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Un pensionar din Gârla Mare îşi făcuse un obicei din a cere bani de la diverse persoane, iar în schimb promitea că poate influenţa medicii, pentru a-i scoate la pensie pe caz de ivaliditate, pe cei care reuşea să-i convingă să-l plătească. Poliţiştii de la DGA i-au întins o cursă şi individul a fost prins în flagrant chiar când primea 1000 de lei de la un investigator autorizat.

Bărbatul promisese că va interveni pe lângă medicii de la psihiatria Spitalului Judeţean, şi îi va obţine documentele cu ajutorul cărora îl va scoate la pensie. El este urmărit încă din data de zece mai, când ofiţerii D.G.A. Mehedinţi s-au sesizat cu privire la faptul că bărbatul îşi făcuse un obicei din traficul de influenţă. El pretindea şi primea sume de bani cuprinse între 200 şi 1000 euro, de la diverse persoane interesate, iar în schimbul acestora le promitea intervenţia pe lângă funcţionarii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, respectiv ai Serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din Dr. Tr. Severin sau pe lângă diferiți medici de specialitate, asupra cărora pretindea că ar avea influenţă, în vederea facilitării obținerii certificatelor de încadrare în grad de handicap şi a pensiilor de invaliditate.

După cinci luni de supraveghere, bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce primea cei 1000 de lei pe care scria mită. La el s-a prezentat un ofiţer sub acoperire, căruia i-a pretins, inițial, suma de 1.500 lei şi i-a promis că va interveni pe lângă medicii din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Mehedinți în vederea obținerii unor referate de evaluare psihologică și psihiatrică, documente necesare ulterior întocmirii dosarului de încadrare în grad de handicap a unei persoane. Bărbatul a şi obținut aceste documente şi le-a dat omului legii, dar în momentul în care acesta i-a plătit „serviciul” suma de 1.000 lei a şi fost organizat flagrantul. Individul urma ca pentru intervenția sa ulterioară la membrii comisiei de evaluare să primească o altă sumă, şi mai consistentă.

Bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți în vederea audierii și documentării întregii activități infracționale și a fost pus sub control judiciar pe o durată de 60 zile. Poliţiştii de la DGA vor face cercetări şi pentru a stabili dacă parte din banii primiţi ajungeau şi la medicii pe lângă care pretindea că intervine, caz în care culpa se poate extinde şi asupra acestora.

Citit 1043 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 22:39
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…