Palate ţigăneşti sub ape, după o rupere de nori la Strehaia, în Mehedinţi. După ce timp de două ore a plouat de parcă s-a rupt cerul, iar străzile s-au transformat în lacuri, nu mai puţin de 35 de gospodării au fost inundate, iar apa a intrat în beciuri, anexe gospodăreşti şi chiar în zece case. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale şi zeci de oameni pentru a evacua apa din gospodăriile oamenilor, însă munca lor părea zadarnică, deoarece zonele joase din oraş s-au transformat în adevărate lacuri pe care mai bine puteai pluti cu barca, decât circula cu maşina.

După mai bine de două ore de ploaie, multe străzi din Strehaia s-au tranformat în râuri pe care maşinile înaintau cu greu. Nu a durat mult şi apa a năvălit în gospodăriile aflate în zonele mai joase. Câteva palate ţigăneşti au fost inundate, iar apa intrată în curţi, beciuri şi chiar în case a afectat mobilă şi aparatură electrocasnică. „Veni apa şi inundă şi grădină şi păsări şi tot. Totul a inundat. Am pus păsările sus că ce puteam să facem, le lua apa. Nu am văzut în viaţa mea asemenea potop”, a declarat o bătrână din Strehaia. „Toată casa e inundată. A plouat două ore, parcă era jale, parcă s-a rupt cerul. Are un metru apa în curte. Mi-a distrus aragazul, frigiderul, lada frigorifică. Credeţi că mai merg? Şi mobila a fost afectată”, a declarat o femeie de etnie rromă din localitate.

De furia naturii nu au scăpat nici casele mai modeste, iar oamenii dau vina pe canalizarea prost făcută din cauza căreia apa i-a inundat toată locuinţa. „Din cauza proiectului de canalizare, care a fost făcut prost, sunt inundat în permanenţă şi numai necazuri am. Acum mi-a inundat casa, toate bunurile pe care le am sunt sub apă. Cei de la Primărie trebuie să ia măsuri şi să rezolve această problemă”, a declarat un localnic grav afectat de inundaţii.

Pompierii de la ISU Mehedinţi au mobilizat zeci de forţe ca să evacueze apa din cele 35 de gospodării afectate. „Cea mai afectată localitate este oraşul Strehaia, unde intervenim cu două subunităţi cu echipaje, forţe şi mijloace de la Pichetul de Pompieri Strehaia şi de la Detaşamentul de Pompieri Drobeta-Turnu-Severin, în sprijin, pentru a încerca să reducem efectele inundaţiilor ca urmare a ruperii de nori care a avut loc. Suntem aici cu treizeci de subofiţeri, cu şapte motopompe, patru autospeciale şi la o primă evaluare, undeva la 36 de gospodării sunt inundate. A intrat apa şi în câteva case, dar majoritatea sunt beciuri, garaje, curţi, gospodării, anexe, pagubele sunt destul de mari”, a declarat locotenent-colonelul Liviu Borugă, adjunctul ISU Mehedinţi.

După potopul de la Strehaia, pompierii rămân în aletă, pentru că sunt aşteptate în continuare alte ploi torenţiale care pot ridica probleme serioase.

Citit 2578 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2016 10:13
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…