Se anunță un sfârșit de săptămână fabulos, cu iz medieval! Cavalerii și domnițele vor pune stăpânire pe Cetatea Medievală, iar bătăliile și deliciile gastronomiei medieval vor fi prezente timp de trei zile între zidurile cetății. În perioada 3-5 septembrie, va avea are loc o nouă ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului, eveniment organizat de Primăria Drobeta Turnu - Severin, alături de Palatul Culturii „Teodor Costescu".

Participanții la festival vor avea parte de o multitudine de surprize, într-o ediție cu mult mai spectaculoasă decât cele precedente. Ateliere de muzică medievală, demonstrații de luptă, parade, spectacole, mâncare specifică perioadei și călătorii în lumea medievală: sunt doar câteva dintre surprizele care îi vor întâmpina pe vizitatori.

Intrarea la eveniment este liberă, pentru toți participanții.

„Suntem într-un stadiu avansat cu pregătirile. Ne bucurăm că putem găzdui, după o absență considerabilă, o ediție a Festivalului Medieval. Este o manifestare plăcută. Ne bucurăm că atât vremea, cât și starea de spirit a oamenilor țin cu noi. Vom oferi severinenilor și nu numai o manifestare culturală, istorică, a bucuriei. De vineri, vor veni taberele, după care vor fi pornite atelierele. Vineri, la ora 19.00, va avea loc o paradă, cu torțe. Avem și participare internațională, care este asigurată de fraternitatea dintre taberele noastre și ale lor.”, a precizat managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”, Sorin Vidan.

„Ne bucurăm că putem relua această activitate. Acest festival și-a dovedit utilitatea în anii în care a fost organizat aici, la cetate. Am avut foarte mulți turiști, dar, în același timp, acest loc a fost vizitat de mulți severineni și mehedințeni. Copiii au putut participa la o lecție veridică de istorie, s-au bucurat de lupte, de atelierele medievale. Este o istorie trăită. Reluăm această activitate. Suntem în grafic cu pregătirile.”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

„Ne aflăm, deja, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Medieval, un eveniment devenit tradiție și, putem spune, un brand turistic pentru județul nostru. De la an, la an, festivalul a crescut în intensitate, în amploarea evenimentelor. Și de data aceasta, la fel ca în anii precedenți, vom avea parte de ateliere specifice perioadei, demonstrații de luptă, cai, arc. De altfel, anul acesta, va fi organizată o zonă culinară, care a lipsit anii precedenți. Îi așteptăm pe toți severinenii să vină, pentru a se bucura de aceste evenimente deosebite.”, declară viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Citit 1149 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 02:11
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…