Incendiu devastator la depozitul de deşeuri al BRANTNER. Peste 1.000 de metri pătraţi cuprinși de flăcări!

Un incendiu uriaș a izbucnit lângă Drobeta-Turnu Severin, la depozitul ecologic al operatorului de salubritate, BRANTNER, aflat la Halânga. Flăcările s-ar fi extins de la un incendiu de vegetație din apropiere, provocat de oameni inconștienți. Flăcările au cuprins o suprafață de peste o mie de metri pătrați, cu degajări mari de fum. Pompierii au cerut ajutor şi de la colegii din judeţul vecin.

Flăcările, care au ajuns la groapa de gunoi, au izbucnit ieri după-amiază. Pentru că incendiul se întinsese pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum, pompierii au cerut ajutor şi de la colegii din judeţele vecine.

„Am mobilizat toate forţele de intervenţie aici, pompierii, ISU. Am cerut şi suplimentarea forţelor de intervenţie. Au plecat deja două echipaje de la Dolj, de la ISU Dolj. Poluare că să mai spunem! Vedeţi şi dumneavoastră, aici e depozit de deşeuri menajere şi iată că ard anvelope şi deşeuri din plastic", a precizat Cristinel Pavel, prefectul judeţului Mehedinţi.

Comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi au ajuns la faţa locului și au aplicat sancţiunile care se impun după cercetare. În opinia acestora proprietarii gropii de gunoi ar trebui sancționați.

Administratorii depozitului spun că de vină ar fi focul pus intenționat de oameni. „Nu ne facem vinovaţi cu nimic, adică incendiul a pornit de la vegetaţia care a fost aprinsă de către oameni”, a declarat Andrada Turbat, reprezentant al depozitului.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii au rămas la locul incendiului toată noaptea.

Citit 466 ori Ultima modificare Vineri, 06 August 2021 10:35
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…