ROMGAZ a început demersurile pentru preluarea MEHEDINȚI GAZ

Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societatea care în prezent se ocupă de distribuția gazului în Mehedinți, în principal în municipiul Drobeta Turnu Severin. Mehedinți Gaz face parte, din anul 2006, din grupul italian de firme Dondi Group. De-a lungul timpului, nu de puține ori, societatea din Mehedinți s-a confruntat cu dificultăți financiare care au împiedicat extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul municipiului. Demersurile ROMGAZ au fost susținute de ministrul energiei, Virgil Popescu.

„Potrivit unui anunț public, Romgaz dorește să achiziționeze servicii de consultanță pentru elaborarea unor analize de tip „due-diligence” și stabilirea valorii de piață pentru pachetul majoritar de acțiuni deținut de societatea SC Ghezzi Gaz S.A. în cadrul S.C. Mehedinți Gaz S.A. Valoarea estimată pentru aceste servicii este de 131.614 lei. Acționarii S.C. Mehedinți Gaz S.A. sunt: S.C. Ghezzi Gaz S.A. deținând un număr de 22.800 acțiuni nominative, reprezentând 95% din capitalul social al societății; Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Primăria Orașului Strehaia și Primăria Orașului Orșova”, scrie portalul investenergy.ro.

Societățile Romgaz și Mehedinti Gaz au încheiat un Memorandum, prin care s-a convenit stabilirea unui parteneriat de colaborare în vederea dezvoltării proiectului Puncte termice pentru producerea de energie termică. Cooperarea dintre cele două părți va contribui la dezvoltarea unor practici de implementare avantajoase și rapide, în interesul consumatorului final pentru asigurarea continuității în alimentarea cu energie termică. În toamna anului trecut, Romgaz a înființat sucursala Drobeta-Turnu Severin care are ca obiect principal de activitate distribuția combustibililor gazoși prin conducte și activități secundare – comercializarea combustibililor gazoși, prin conducte; comercializarea, cu ridicata, a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate; transportul prin conducte, altele decât conductele magistrale; producție energie electrică; distribuție de energie electrică; comercializarea energiei electrice; activități de testări și analize tehnice, inclusiv cele ale gazelor naturale sau activități de consultanță pentru afaceri și management.

„Promisiune îndeplinită! Anul trecut anunțam că se fac demersuri pentru ca extinderea rețelei de gaze naturale în Drobeta Turnu Severin să se realizeze într-un timp mai scurt. Astăzi suntem în acest punct: S.N.G.N. Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societate ce are ca principală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Citit 1396 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 17:10
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…