NOUA GENERAȚIE UE, cel mai nou instrument financiar al Comisiei Europene

Pe 28 mai 2020, pentru a combate efectele economice și sociale ale crizei sanitare, Comisia Europeană a propus adoptarea unui nou instrument - Noua Generație UE, cea mai importantă componentă financiară fiind Facilitatea de redresare și reziliență (RFF).

Odată adoptat , RFF va intra în vigoare la sfârșitul lunii februarie, iar statele membre vor putea trimite Planurile naționale către Comisia Europeană. Deși nu a făcut parte din propunerea Comisiei, PE a reușit, ca urmare a negocierilor, să își sporească nivelul de implicare și prin urmare legislativul european își va prezenta opinia despre Planurile naționale, inclusiv sub forma unei rezoluții. În plus, Comisia va fi nevoită să informeze și PE, nu doar Consiliul, cu privire la modul în care statele membre vor cheltui cele peste 672 miliarde euro și vor respecta țintele și obiectivele RFF. În baza acestor informări, până în 2026 - ultimul an de aplicare a RFF- vor avea loc dialoguri regulate în PE despre modul de implementare a RFF.

„Am susținut adoptarea Regulamentului RFF, în varianta mult îmbunătățită ca urmare a celor 9 întâlniri în format trilog, negocieri în urma cărora rolul de monitorizare și evaluare al Parlamentului European a fost consolidat. Un rol mai important al Semestrului European și un control mai puternic, inclusiv prin implicarea #EPPO, #OLAF și al Curții de Auditori, sunt alte îmbunătățiri substanțiale ale prevederilor RFF”, a declarat europarlamentarul PPE, Marian Jean Marinescu.

sursa foto: Comisia Europeană

Citit 761 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2021 20:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…