India lansează cea mai mare campanie de vaccinare din lume, 191.000 de oameni vor fi imunizați în prima zi

Vaccinarea împotriva Covid-19: India lansează cea mai mare campanie de vaccinare din lume, 191.000 de oameni vor fi imunizați în prima zi. Aproximativ 3.000.000 de lucrători din domeniul sănătății și din prima linie vor fi vaccinați în prima fază.

Odată cu vaccinarea simultană Covid-19 în toată țara, India a inițiat cea mai mare campanie de vaccinare din lume.

Angajatul din domeniul sănătății, Manish Kumar a fost primul din țară care a primit vaccinul în cadrul Institutului de Științe Medicale Al Indiei (AIIMS), Delhi, în prezența ministrului pentru Sănătate și Asistență Familială, Harsh Vardhan.

„A fost o onoare pentru mine să mă alătur curajoșilor noștri, războinicilor Corona de la AIIMS Delhi, cu această ocazie deosebită. Ca un omagiu adecvat pentru serviciul lor altruist, lucrătorii noștri din domeniul sănătății și lucrătorii din prima linie vor fi primii cărora li se va administra vaccinul împotriva #COVID19”, a spus Vardhan într-un tweet care împărtășește imaginile despre vaccinare.

Directorul AIIMS, Randeep Guleria, a primit vaccinul Covid-19, transmițând imaginile la scurt timp după aceea printr-un canal de televiziune, pentru a insufla încredere oamenilor cu privire la siguranța vaccinului. „Este începutul sfârșitului în ceea ce privește pandemia”, a spus el.

Cea mai mare campanie de vaccinare din lume a fost practic lansată dimineața de către Prim-Ministrul Narendra Modi.

Potrivit rapoartelor provizorii primite de Ministerul Sănătății și Protecției Familiei, 191.181 de oameni au fost vaccinați în 3.352 de sesiuni organizate în toată țara în timpul zilei. În plus, 3.429 de oameni au fost vaccinați în instituțiile publice de apărare. 16.755 de angajați au fost implicați activ în organizarea locațiilor pentru a desfășura campania de vaccinare.

„Până în prezent nu a fost raportat niciun caz care să necesite spitalizare post-vaccinare”, a declarat ministerul într-un comunicat emis seara.

Campania de vaccinare, menită să vaccineze mai întâi 30 de milioane de muncitori din domeniul sănătății și alți angajați din prima linie, utilizează vaccinuri fabricate în India - unul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca, care a fost fabricat de Institutul de Seruri din India din Pune, iar cel de-al 2-lea, de Bharat Biotech împreună cu principalul organism de cercetare clinică din țară, Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR).

Aproximativ 3.000.000 de lucrători din domeniul asistenței medicale și din prima linie primesc prima dintre cele două doze de vaccin în prima fază.

Vorbind la conferința virtuală, premierul Modi a spus că efortul de vaccinare al Indiei nu va aduce beneficii doar cetățenilor Indieni, ci și națiunilor străine. „Astăzi, când ne-am dezvoltat propriul vaccin, lumea se uită la India cu speranță. Pe măsură ce campania noastră de vaccinare va merge mai departe, și alte țări ale lumii vor beneficia de vaccin. Vaccinul Indiei și capacitatea noastră de producție trebuie utilizate în interesul uman , acesta este angajamentul nostru”, a spus premierul Modi.

De asemenea, PM Modi a avertizat cetățenii și i-a îndemnat să nu fie afectați de propaganda împotriva celor două vaccinuri fabricate în India împotriva coronavirusului. „Aproximativ 60% dintre copiii lumii primesc vaccinuri fabricate în India. Lumea are încredere în știința și cercetarea vaccinurilor din India”, a spus el.

În discursul său, premierul Modi a vorbit despre accesibilitate și faptul că vaccinurile indiene sunt ușor de utilizat. „Unele vaccinuri fabricate în străinătate trebuie păstrate la o temperatură de -70 grade Celsius. O doză din unele vaccinuri costă peste 5.000 INR. Comparativ cu aceasta, vaccinurile indiene sunt mai ieftine și sunt, de asemenea, ușor de utilizat", a spus premierul Modi.

Citit 694 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 14:48
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…