FAPTE, NU PROMISIUNI! Au început prospecțiunile pentru exploatarea de minereuri la Ponoarele

Crearea de locuri de muncă bine plătite în comuna Ponoarele este la un pas de a deveni realitate. Firma care face prospecțiuni în punctul numit Valea Turcului, în vederea exploatării minereurilor de aur, argint, cupru și pirită a sosit la Ponoarele și s-a apucat de treabă. În acest fel, unul dintre cele mai importante puncte din programul de guvernare locală al echipei PMP Oana Pîrvan – Vasile Gheorghescu prinde contur.

Echipa PMP pentru comuna Ponoarele, din care fac parte candidatul pentru funcția de primar – Oana Nicolete Pîrvan și candidatul pentru un post de consilier – viceprimarul Vasile Gheorghescu își respectă promisiunile din programul de guvernare locală. Cea mai importantă dintre aceste promisiuni face referire la crearea de locuri de muncă, iar primele demersuri în acest sens au început deja.

Reprezentanții firmei care efectuează foraje și prospecțiuni de adâncime pentru a descoperi și localiza minereurile ce vor fi exploatate în zona Valea Turcului a sosit la Ponoarele, au descărcat utilajele și s-au apucat de treabă. Exploatarea rezervei de minereu din zonă va crea multe locuri de muncă bine plătite pentru ponoreni. Potrivit specialiștilor, aici se află zăcăminte importante de aur, argint, cupru și pirită.

„Crearea de locuri de muncă în comuna Ponoarele și readucerea tinerilor acasă: Voi milita pentru păstrarea și consolidarea parteneriatului cu firma care va face prospecțiuni pe teritoriul comunei noastre în punctul numit Valea Turcului, în vederea trecerii la exploatarea minereului de cupru, argint, aur și pirită”, se arată în programul de guvernare locală propus de Oana Pîrvan și Vasile Gheorghescu locuitorilor comunei Ponoarele, în perspectiva alegerilor locale de duminică, 27 septembrie 2020. Iar promisiunile candidaților PMP la funcțiile de primar și consilieri municipali prind contur pe teren. În fotografiile ce însoțesc articolul se pot vedea reprezentanții firmei care descarcă utilajele.

„Vă spuneam despre dorința mea arzătoare de a face tot ce pot pentru a crea locuri de muncă în comuna mea și despre colaborarea cu firma care dorește să exploateze minereu de cupru, aur, argint și pirita în comuna noastră. Ei bine, nu sunt doar vorbe. Chiar acum au sosit în comuna noastră reprezentanții firmei de FORAJ și CERCETARE, care se vor apuca de treabă. Primul pas a fost făcut. Se începe forajul la adâncimi între 100 și 200 metri. Doamne-ajută să fie bine! Eu să fiu primar și locuitorii din comuna mea să nu mai plece în străinătate pentru un trai mai bun. O altă acțiune va însemna înființarea unui atelier de prelucrări metalice și de tâmplărie, dar și construirea unui depozit frigorific de legume și fructe cu sprijinul operatorilor economici de profil, interesați să investească în comuna Ponoarele”, scrie, pe pagina sa de Facebook, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Ponoarele, Oana Nicoleta Pîrvan.

Citit 3841 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:29
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…