ÎNCĂ O TRAGEDIE PE CENTURA SEVERINULUI

Încă o tragedie miercuri seară pe centura ocolitoare a oraşului Drobeta-Turnu-Severin. Un medic de familie de 68 de ani, din Izvorul Bârzii aflat la volanul unui autoturism, şi-a pierdut viaţa după ce a fost spulberat de un autotren căruia nu i-a acordat prioritate într-un viraj la stânga. După coliziune maşina mică a fost aruncată la câţiva metri, pe marginea drumului, iar medicii ajunşi la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru viaţa bărbatului aflat la volan.

Bărbatul plecase către Turnu-Severin, la o vulcanizare, să-şi schimbe caucicurile autoturismului şi să pună de iarnă. Mergea pe centura ocolitoare şi trebuia să facă un viraj la stânga, numai că atunci când a făcut manevra nu s-a asigurat. Dinspre Orşova circula cu viteză mare un autotren înmatriculat în Turcia, care a intrat în plin în partea dreaptă a maşinii medicului, pe care a proiectat-o la aproape zece metri de locul impactului, pe marginea drumului. Autoturismul a fost la un pas să fie proiectat într-un microbuz plin cu persoane, condus de o şoferiţă: „Uitaţi, tremur toată, îmi tremură mâinile. Eram oprită aici cu microbuzul plin cu persoane. Tirul venea dinspre Orşova, iar celălalt venea din sens invers, a vrut să vireze la stânga şi nu a acordat prioritate şi autotrenul a intrat direct în el. Eu eram oprită în intersecţie cu un microbuz plin cu persoane că fac curse regulate şi era să intre direct în noi”, a povestit şoferiţa microbuzului.

„Eram în spate, veneam din spate şi a semnalizat să intre în stânga şi apoi am auzit o bubuitură. Apoi l-am văzut că era aruncat aici în şanţ. Dar s-a auzit o bubuitură şi un scârţâit de roţi... M-am speriat maxim, nu am ştiut ce se întâmplă şi acum tremur”, a spus un alt şofer martor la accident.

La locul accidentului au venit ambulanţa şi echipajul de la descarcerare. Bărbatul a fost scos din autoturism de pompieri, dar nu a mai putut fi salvat, pentru că decedase deja din cauza rănilor foarte grave.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier care a avut loc între un autotren şi un autoturism. În urma accidnentului o victimă care a fost declarată decedată de către echipajul de la SAJ. Am intervenit pentru descarcerarea victimei şi am predat-o medicilor de la ambulanţă”, a declarat plutonierul adjutant Dan Răducan din cadrul ISU Mehedinţi.

Poliţiştii confirmă că o neacordarea de prioritate este cauza acestui eveniment rutier. „Conducătorul unui autoturism marca Dacia, care circula pe centura ocolitoare a oraşului Drobeta-Turnu-Severin, la intersecţia cu DJ 607 B, a efectuat virajul la stânga fără a acorda prioritate de trecere unui autotren înmatriculat în Turcia, care circula regulamentar pe direcţia de mers înainte” a declarat comisarul Viorel Stăncoiu, din cadrul Biroului Rutier Mehedinţi.

Accidentul de miercuri seară se adaugă celelorlate 25 produse în ultimii doi ani pe centura oraşului, în zonele în care nu sunt sesuri giratoriu. Şase oameni au murit și peste 40 au fost grav răniţi în această perioadă pe şoseaua de centură a oraşului Drobeta-Turnu-Severin în acste intersecţii care sunt foarte periculoase, după cum spun şi şoferii.

„Fac un apel către autorităţi şi întreb câte accidente mai trebuie să se întâmple, câte vieţi omeneşti trebuie să se mai piardă ca să se facă un sens giratoriu sau să se ia o măsură. Măcar poate ne aude cineva din câte s-au întâmplat până acum”, a spus şoferiţa microbuzului care a fost la un pas să fie implicat în accident.

Citit 3065 ori
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…