Au plâns, au ţipat, s-au îmbrăţişat şi chiar au dansat de bucurie. Acestea sunt doar câteva dintre reacţiile absolvenţilor după afişarea notelor de la examentul de Bacalaureat, în Mehedinţi. Aproape 60 la sută dintre elevii de liceu au reuşit să ia note de promovare la examenul maturităţii, însă au fost şi lacrimi de tristeţe, deoarece la două licee, conform tradiţiei din anii trecuţi, procentul de promovare a fost 0.

În materialul video puteţi vedea reacţiile și bucuria câtorva dintre absolvenţi, după ce au trecut cu bine acest hop al maturităţii.

Pe primul loc în topul colegiilor cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat anul acesta a fost din nou Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”. Aici, 97,77 % dintre elevi au promovat examentul maturităţii. Desgur, reuşita le-a smuls lacrimi de fericire elevilor, iar bucuria a fost nemăsurată.

„Am luat aproape 8, am luat 7,78. A fost foarte bine, subiectele accesibile, emoţii mari, dar totul a fost bine. O fericire ieşită din comun, nu pot să spun. Ţinând cont de câţi pică anual a este o bucurie imensă. A fost examenul vieţii şi acum mă pregătesc pentru mai departe. Vreau să merg la Academia de Pompieri şi urmează două examene la fel de grele, pe care sper să le trec cu aceeaşi uşurinţă şi să fie aceeaşi bucurie. Până la sfârşitul verii nu există distracţie”, a spus încântat un elev de la Colegiul Gheorhge Ţiţeica. A fost completat de o colegă, căreia i-au dat lacrimile de bucurie: „Sunt foarte fericită, mi-au dat lacrimile, dar acum au trecut. Sunt foarte fericită şi sunt chiar foarte mulţumită de ceea ce am făcut. Am luat 9.55, mă aşteptam la note mari, dar nu chiar atât de mult. Da, am muncit şi mult şi acum se vede”, a spus fericită tânăra.

Cu note destul de mari, un alt absolvent a declarat că se aștepta la rezultate şi mai bune şi nu înţelegea de ce a fost depunctat. „Am luat 9.35 la matematică şi mă aşteptam la o notă un pic mai mare, nu ştiu ce am greşit atât de mi-au scăzut. Mi s-a părut că am greşit la o singură chestie, dar nu mă gândeam că o să-mi scadă atât şi în rest a fost bine, mai ales la română”, a spus absolventul.

Colegiul Traian, locul doi în ierarhie

Altădată pe primul loc în topul celor mai bune colegii, „Traianul” a ocupat acum abia locul doi, cu o promovare de 89,39 %. Cu o medie puţin peste 8, un tânăr absolvent şi-a văzut visul cu ochii, după ce a trecut de examenul maturităţii. Era în culmea fericirii. La fel şi ceilalţi colegi si săi care dansat de bucurie, după ce au aflat rezultatele de pe Internet. „Este un dans al bucuriei, este cel mai mare dans al bucuriei! A fost mai uşor decât mă aşteptam, fenomenal. Sunt în culmea fericirii. Am luat 8,10 şi voi merge la Timişoara”.

„Subiectele au fost mai grele decât ne aşteptam, mă aşteptam la nota asta fiindcă am ştiut să mă autoevaluez după fiecare examen şi sunt foarte fericită că am luat”, a spus o altă absolventă de la Colegiul Traian.

Situație mai bună ca anii trecuți

Faţă de simularea din primăvară, când procentul a fost de doar 32,36 %, promovabilitatea la Bacalaureat aproape s-a dublat în Mehedinţi, dar rămân în continuare şcoli în care niciun absolvent nu a reuşit să ia BAC-ul. „Vorbim acum despre rezultatele iniţiale, în ceea ce priveşte prestaţia copiilor noştri care au participat la examenul de Bacalaureat. La nivelul judeţului Mehedinţi avem 59,22 % promovabilitate. Dacă ne raportăm la anii anteriori se observă o creştere, o creştere de aproximativ 5 procente, dacă raportez la procentul de anul trecut, raportând la procentul anului 2015 este totuşi o creştere semnificativă în ce priveşte rezultatul la examenul de Bacalaureat, atunci când înregistrat 52,81 %. Vorbim de rezultate iniţiale, astăzi (n.n miercuri) au fost despuse contestaţiile astfel încât în perioada 6 – 9 iulie va fi soluţionarea, iar în data de zece se vor afişa rezultatele”, a declarat Mirela Pintea Enea - inspector şcolar general.

Liceele Halânga şi Şieşti din nou fără niciun promovat

În Mehedinţi, din cei 1807 elevi înscrişi la Bacalaureat, 1648 s-au prezentat la examen, 976 au promovat examentul, iar 671 l-au picat. Cele mai slabe rezultate le-au avut liceele de la Halânga şi comuna Şişeşti, unde nici măcar un absolvent nu a promovat examenul. Alte rezultate slabe sunt tot la colegiile tehnologice. La Colegiul Tehnic „Dierna”, din Orşova, şapte elevi au luat Bacalaureatul, la Colegiul Tehnic Domnul Tudor şi Liceul Tehnologic Şimian doar câte trei elevi, iar la Colegiul Tehnic „Lorin Sălăgean” numai doi elevi au trecut examenul maturităţii.

Citit 2133 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 01:08
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…