MASĂ ȘI CAZARE GRATUITE PENTRU ELEVII DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL

Elevii înscriși in învățământul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, trebuie să beneficieze de masă și cazare gratuite în căminele și internatele școlare, prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaților de mai mulți senatori.

„Elevii înscriși in învățământul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiază de masa si cazare gratuite in căminele si internatele școlare. Acoperirea integrala a cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se asigura din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anul prin legea bugetului de stat cu aceasta destinație, la propunerea Ministerului Educației", se arata in proiectul de lege care modifica Legea educației naționale, informează News.ro, citat de ziare.com.

„Prin atragerea absolvenților clasei a opta pentru formare inițiala prin școala profesionala s-ar diminua considerabil abandonul școlar, care are drept consecințe șomajul, excluziunea sociala si sărăcia. Astfel, rata părăsirii timpurii a scolii in Romania (18,1% in 2014, fata de media europeana de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, îndepărtând-ne de ținta naționala de 11,3% pentru anul 2020. De asemenea, in ultima vreme, tot mai mulți agenți economici au dificultăți legate de asigurarea cu lucrători calificați, care pot fi formați prin școala profesională” se arată in expunerea de motive.

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori și se va afla in dezbatere publică până pe 2 iunie.

Citit 1735 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 00:56
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…