RĂSPUNSURI EVAZIVE ÎN CAZUL AFACERII DEZINFECTANȚILOR DE LA ORȘOVA

ȘOCANT! Semnalam cu câteva zile în urmă o situație dubioasă la Orșova. Mai exact municipalitatea a întârziat aplicarea procedurilor de dezinfecție a scărilor de bloc, pentru a face achiziții suspecte, deși avea contract in vigoare și specialiști care să se ocupe. Am solicitat punctul de vedere al DSP Mehedinți, dar această instituție se face că nu înțelege întrebarea.

Zilele trecute semnalam, în cadrul unei anchete, o afacere cu multe semne de întrebare, încheiată la Orșova, între municipalitate și firma ALFA VECTOR TRUST, prin care autoritatea publică locală ignoră un contract deja existent cu o firmă specializată în DEZINFECȚIE, DEZINSECȚIE ȘI DERATIZARE, iar prin acest gest întârzie cu mai multe zile aplicarea prevederilor Ordonanței Militare 4/2020: „(1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. (2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”.

Iată articolul destul de explicit AICI

Unde dai...

Cum întârzierea, evident nejustificată, era în măsură să pună în pericol sănătatea populației din Orșova, ne-am adresat cu o solicitare, în baza legii 544/2001, Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, în care ceream următoarele:

„În municipiul Orșova, primarul Marius Stoica a întârziat aplicarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Militară nr. 4, „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”, măsura trebuind să fie aplicată, conform art.6, alin. 2, din data de 31 martie 2020. Măsurile efective au început să se aplice pe data de 3 aprilie 2020. Între timp, în loc să folosească o firmă cu care avea deja contract, municipalitatea a achiziționat serviciile unei alte firme. Întreaga derulare a evenimentelor a fost relatată în articolele publicate pe site-urile jurnalmehedinti.ro și flux24.ro. Vă rugăm să ne precizați care este punctul dvs. de vedere, referitor la aceste evenimente și dacă vă veți sesiza din articolele publicate de mass-media. De asemenea, care este punctul dvs. de vedere vizavi de pericolul unor asemenea acțiuni care, în opinia noastră, constituie pericol pentru sănătatea populației, în contextul crizei CORONAVIRUS”.

...și unde crapă!

TERIFIANT!!! În loc să vină cu precizări concrete, ca orice instituție care se respectă și care veghează la sănătatea publică, DSP se face că nu a înțeles întrebarea și nu scoate o vorbă despre asemenea acțiuni care, în opinia noastră, constituie pericol pentru sănătatea populației, în contextul crizei CORONAVIRUS. Ne spun, în schimb, cei de la DSP Mehedinți, că nu au atribuții legale în ceea ce privește atribuirea unor contracte comerciale.

Nu știm dacă cei din conducerea DSP nu au înțeles întrebarea sau doar se fac că nu au priceput, pentru a fi totul cât mai comod.

Iată răspunsul aiuritor al DSP Mehedinți:

Solicităm, pe această cale, celor de la DSP să mai citească o dată solicitarea și să dea un răspuns ceva mai serios!

Citit 1813 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 23:46
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…