REVITALIZAREA ZONELOR MARGINALIZATE

Au început primele demersuri pentru revitalizarea zonelor marginalizate ale municipiului. Zone precum Mălinului, Banovița și Serpentina Roșiori vor intra într-un amplu proces de reabilitare și de punere în valoare, prin reconversie și construcție de spații pentru recreere. Totul, cu fonduri europene!

Consilierii municipali s-au reunit astăzi într-o ședință extraordinară cu doar cinci puncte pe ordinea de zi. Proiectele aprobate vor beneficia de finanțare europeană, iar aprobarea lor în Consiliul Local este primul pas către obținerea finanțării. Este vorba de mai multe proiecte, la care primarul Marius Screciu a făcut trimitere în ultima perioadă și care vor contribui la revitalizarea unor zone marginalizate ale municipiului Drobeta Turnu Severin. Printre aceste zone, care au nevoie urgentă de intervenții, sunt Banovița și Serpentina Roșiori. Se are în vedere transformarea parcului Gărzilor patriotice, din Banovița, în spațiu multifunctional de recreere. În ceea ce privește Serpentina Roșiori, aici se va lucre la regenerarea spațiului urban. De asemenea, și zona marginalizată delimitată de strada Mălinului va fi refuncționalizată. Proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

O serie de zone marginale ale municipiului nostru, așa cum sunt Banovița, au fost uitate în ultimii 10 ani, iar cetățenii de aici și-au exprimar mereu nemulțumirea față de statutul lor. Și ei sunt plătitori de taxe în beneficiul bugetului municipal, iar proiectele de revitalizare a zonelor marginale erau absolut necesare.

Citit 2674 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…