Oficial, de astăzi, se efectuează curse regulate, cu vaporul, pe Dunăre, între Drobeta Turnu Severin și Kladovo. Prima cursă a fost una gratuită, a beneficiat de un număr mare de pasageri, din ambele țări, dar și de prezența oficialităților locale.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers joi cu vaporul operatorului sârb care face acest traseu împreună cu deputatul Alina Teiș, prefectul Nicolae Drăghiea, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, dar și peste o sută de cetățeni români și sârbi care au ales să se bucure de noua oportunitate. Vaporul sârbesc care asigură cursele regulate între Severin și Kladovo, potrivit înțelegerii bilaterale dintre primarii celor două municipii a efectuat astăzi prima cursă. La ora 10 și jumătate, nava HORIZONT, sub pavilion sârbesc a acostat în port, iar de pe ea au coburât câteva zeci de pasageri sârbi, dornici și ei de a vizita Severinul. Severinenii au fost, însă, mult mai curioși să treacă în Serbia cu vaporul, numărul lor fiind unul considerabil. Echipajul navei a fost întâmpinat cum se cuvine de autoritățile locale și au primit din partea acestora și mici cadouri.

„Îl felicit pe domnul primar Marius Screciu pentru această inițiativă! Este un mod plăcut și util, atât pentru locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin, cât și pentru toți locuitorii județului Mehedinți, de a scurta drumul până în Serbia, fie că merg la o plimbare sau la cumpărături. Pe de altă parte, este un alt pas pentru promovarea turismului, întrucât, pe lângă cursele regulate ale acestui vapor, sunt convins că vor veni și altele care să aducă cetățeni sârbi și nu numai, în Drobeta Turnu Severin și în județul Mehedinți”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Vezi mai jos ce a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți:

Cei mai fericiți de reluarea curselor cu vaporul între Kladovo și Severin au fost totuși pasagerii de pe ambele maluri ale Dunării, mai ales că prima cursă a fost și gratuită. Mai mult decât atât, operatorul fluvial a droit să facă un cadou de bun venit românilor și a prelungit cursa până la Porțile de Fier I și retur, după care nava a acostat la Kladovo. Emoții au fost și în portul Kladovo, unde viceprimarul municipiului sârbesc i-a așteptat pe primii pasageri și pe oficialitățile din România.

Poate ziua ar fi fost și mai frumoasă, iar momentul istoric și mai amplu, dacă Poliția de Frontiră din Portul Severin nu reușea să strice buna dispoziție a turiștilor. O oră și jumătate a durat controlul documentelor, asta după ce polițiștii au adunat pur și simplu buletinele și pașapoartele morman și au plecat cu ele în clădirea gării fluviale. Dincolo, în Kladovo, polițiștii sârbi s-au comportat mult mai bine, iar controlul a durat, în medie, între 20 și 30 de secunde de fiecare pasager.

Durata călătoriei pe Dunăre, între Drobeta Turnu Severin și Kladovo, este de 15-20 minute, iar capacitatea vaporului este de 150 locuri. În următoarele trei zile cursele vor fi gratuite și pe baza unor rezervări, urmând ca de luni, costul pentru o persoană, dus-întors, să fie de 35 lei.

Citit 3036 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 23:00
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…