Proiectul initițiat de primarul Marius Screciu ce privește reabilitarea cartierelor Schela Cladovei și Dudașul Schelei a fost aprobat și finanțat de la bugetul local în ședința de astăzi a Consiliului Local. Proiectul a fost aprobat în unanimitate. Cetățenii din Schela Cladovei și Dudașul Schelei se vor bucura de prima investiție în cartier după o perioadă îndelungată de nepăsare. Mai multe proiecte importante aprobate astăzi!

Mai multe proiecte au fost aprobate în ședința ordinară a Consiliului Local din 30 ianuarie 2019. Primarul marius Screciu vorbește despre cele mai importante dintre ele. Vezi totul în materialul VIDEO atașat deasupra textului!

Păcură de la rezerva de stat

Zece mii de tone de păcură vor fi solicitate de către municipalitatea din Severin de la rezerva de stat. Cantitatea ar trebui să asigure furnizarea agentului termic Drobeta în Turnu Severin, până la finele sezonului rece. Solicitarea a fost aprobată de consilierii municipali și va ajunge pe masa Guvernului, pentru a intra pe circuitul de avizare.

Asigurarea agentului termic până la finalul acestui sezon rece este una dintre problemele spinoase, dar și extrem de urgente, de pe agenda Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin. Primarul Marius Screciu a introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de azi a Consiliului Local municipal un proiect privind acordul de principiu asupra inițierii procedurii de împrumut de la rezerva de stat a unei cantități de păcură. Este vorba de 10 mii de tone de combustibil. Cu maximă urgență, proiectul aprobat în unanimitate va ajunge pe masa Guvernului și va intra pe circuitul destul de lung al avizărilor.

„Există disponibilitate și din partea Rezervelor Statului și a Ministerului de Interne, este vorba de 10.000 de tone, ca să putem termina liniștiți sezonul rece, urmând ca pe viitor să vedem, le dăm înapoi, le plătim. Ne dă posibilitatea nouă ca și UAT să nu stăm la mâna nimănui, neavând toți banii în acest moment”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Ritmul și cuantumul încasărilor de la populație pentru agentul termic furnizat s-a mai normalizat și a ajuns undeva la 95 la sută. Singura problem spinoasă este însă la ce data și cum se fac aceste încasări.

„Noi încasăm de la populație la sfârșitul sezonului undeva la 60 la sută din bani. Restul până la 95 la sută cât a fost anul acesta gradul de încasare, îi ducem undeva până prin octombrie – noiembrie. E o mână de ajutor data de Rezervele Statului și le mulțumim pentru lucru”, mai spune primarul Screciu.

Despăgubiri pentru mașinile distruse de căderea unui copac

La începutul lunii decembrie a anului trecut, două mașini parcate pe Bulevardul Dunării, lângă parcul Colegiului Național Traian s-a prăbușit peste două autoturisme. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime, dar a produs pagube materiale importante, una dintre mașini fiind distrusă. Extrem de nervoși, proprietarii spuneau, la acea vreme, că nu știu cui să ceară socoteală,

Primăriei sau Colegiului TRAIAN. Acum, la o lună și jumătate, răspunsul vine de la Primăria Severin. În ședința Consiliului Local de azi, a fost aprobată plata către Colegiul Traian a sumei de 15.012 lei, ccu care să fie despăgubiți proprietarii mașinilor distruse de copac.

POLIȚIA LOCALĂ VA RIDICA ȘI NOAPTEA MAȘINI

Mare atenție severineni! Poliția Locală a primit puteri sporite în ceea ce priveste ridicarea mașinilor de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Mai mult decât atât, programul de ridicare se prelungește și noaptea, datorită parcărilor de reședință.

Severinenii vor trebui să fie mult mai atenți de azi înainte unde își parchează mașinile. Și asta, pentru că activitatea de ridicare a mașinilor trece de la Serviciul Tehnic al Primăriei, la Poliția Locală. Modificarea vine ca urmare a apariției parcărilor de reședință, acele parcări în care oamenii și-au rezervat locuri. Mai mult, apare și serviciul de noapte pentru ridicarea mașinilor, iar cei care ocupă un loc de parcare de reședință se poate trezi cu mașina ridicată peste noapte.

Ridicarea mașinilor de pe domeniul public se face de către o firmă cu care Poliția Locală va încheia contract. De asemenea, dacă un loc de parcare de reședință va fi ocupat abuziv, Poliția Locală va intervene, la sesizarea deținătorului.

Citit 2039 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…