AMBULATORIUL SPITALULUI JUDEȚEAN A PRIMIT FINANȚARE EUROPEANĂ PENTRU REABILITARE

Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, depus de Consiliul Județean Mehedinți a fost aprobat pentru finanțare cu fonduri europene.

De curând, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a primit informarea că Autoritatea de management a Programului Operațional Regional a aprobat spre finanțare acest obiectiv, ceea ce ne întărește ideea că pacienții din Mehedinți vor beneficia de condiții bune de tratament, după ce proiectele pe care le avem pentru secțiile Spitalului și clădirea principală se vor implementa.

În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.

Dotarea Ambulatoriului presupune achiziția de aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.

„Ne propune astfel, să adaptăm Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superioare, în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. 

Cererea de finanțare a fost depusă în septembrie 2018, iar valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.

Citit 2007 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2019 14:20
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…