AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ; PRIMĂRIA ORȘOVA, PERFUZOR DE BANI PUBLICI

Într-o Românie europeană a secolului XXI, în anul 2016, într-un municipiu ce se vrea a fi oraș turistic, Primăria Orșova a devenit perfuzor financiar al companiei de salubritate locală FLORICOLA SA. Din fotografiile realizate în diverse locuri din Orșova se poate observa cum arată acest oraș sufocat de gunoaie, în care mizeria a ajuns să fie finanțată de la bugetul local.


Pentru salubrizarea orașului, compania primește bani de la bugetul Primăriei. Numai la începutul acestei luni, FLORICOLA SA a primit 198.000 de lei, dintre care 98.000 de lei au fost luați din fondul special de rezervă la dispoziția municipalității. Din cei 198.000 de lei, nu mai puțin de 120.000 de lei au fost alocați cu destinație directă către serviciul de salubrizare.

Cu toate că locuitorii Orșovei plătesc foarte mulți bani operatorului privat, salubrizarea orașului se face deplorabil, iar mirosul de la gunoaiele amplasate în apropierea blocurilor este unul pestilențial.

Mărturie stau fotografiile realizate chiar astăzi în câteva zone din Orșova.

Pe data de 15 iulie 2016, operatorul privat FLORICOLA SA, care deține serviciul de salubrizare prin contract de concesiune, din anul 2006, a cerut municipalității rezilierea contractului prin acordul părților, iar majoritatea deținută în Consiliul Local de PSD, ALDE și PNȚCD se pregătește să îi îndeplinească operatorului dorința de a scăpa de un serviciu care i-a adus amenzi de 150.000 de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu și iminența suspendării autorizației de mediu.

Informații și fotografii transmise, din Orșova, de DANIEL CARANDA

Citit 4627 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 16:53
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…